Богуславська міська громада
Київська область, Обухівський район

56 СЕСІЯ: ПРИЙНЯТО БЮДЖЕТ ГРОМАДИ НА 2024 РІК, ЗАТВЕРДЖЕНО ПРОГРАМУ ПІДТРИМКИ УЧАСНИКІВ БОЙОВИХ ДІЙ ТА ЇХ СІМЕЙ

Дата: 22.12.2023 14:25
Кількість переглядів: 140

Фото без опису

 

21 грудня відбулося засідання 56 сесії Богуславської міської ради 8 скликання, яке пройшло під головуванням міського голови Віталія Хоменка. Після вшанування хвилиною мовчання загиблих Героїв та затвердження порядку денного, депутати підтримали проєкт рішення щодо надання матеріальної допомоги, по яку протягом місяця звернулось 28 жителів громади. Під час сесії депутат-доповідач Леонід Кипиченко ознайомив колег із підбитими підсумками виплаченої матеріальної допомоги за 2023 рік. Загальна сума матеріальної допомоги, яка була виплачена 474 жителям громади, становить більше 2 млн грн. 385 заяв надійшло на лікування земляків, 35 — на лікування дітей, 20 — на реабілітацію поранених захисників, 7 — на ліквідацію наслідків пожеж, 10 — на поховання осіб, котрі не працювали до дня смерті й не були пенсіонерами, також 17 родинам загиблих Героїв була виплачена матеріальна допомога.

Проголосували депутати й за ряд актуальних рішень, опрацьованих попередньо депутатськими комісіями. Це — встановлення вартості харчування одного дітодня в закладах освіти, внесення змін та затвердження програм соціально-економічного та культурного розвитку громади, які функціонуватимуть у наступному році. Під час сесії була затверджена нова Програма соціальної підтримки ветеранів війни, Захисників/Захисниць України, членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни та Захисників/Захисниць України на 2024-2026 роки.

Набрав необхідну кількість голосів і проєкт рішення «Про бюджет територіальної громади на 2024 рік», про який у деталях доповіла в. о. начальника фінансового управління Валентина Ситяшенко: «Об’єм міського бюджету на 2024 рік становить 261 млн 777,8 тис. грн, з них: власні надходження міського бюджету по загальному фонду — 167 млн грн, доходи спеціального фонду — 5 млн 958,5 тис. грн (екологічний податок — 134 тис. грн, власні надходження бюджетних установ — 2 млн 604, 5 тис. грн, кошти від відчуження майна, що перебуває в комунальній власності — 1 млн грн, кошти від продажу земельних ділянок несільськогосподарського призначення — 2 млн 220 тис. грн), трансферти з державного, обласного та інших бюджетів — 88 млн 819 тис. грн. Податок та збір на доходи фізичних осіб залишається основним джерелом надходжень міського бюджету Богуславської громади, що становить 57. 4% від податкових надходжень міського бюджету. Даний податок буде зараховуватися до загального фонду міського бюджету у розмірі 64%. Маємо значні втрати до бюджету наступного року — близько 40 млн грн, оскільки податок на доходи фізичних осіб від грошового забезпечення військовослужбовців із 1 жовтня 2023 року зараховуються до доходів державного бюджету, також зменшились трансферти.

Видаткова частина міського бюджету на 2024 рік по: загальному фонду запланована в сумі 256 млн 719,3 тис. грн, спеціальному фонду — 5 млн 58,5 тис. грн, трансферти — 88 млн 819 тис. 260 грн.

Кошти передбачено на виконання 34-х місцевих програм на суму 42 млн 735,7 тис. грн, в тому ж числі на:

• Програму підтримки ЗСУ — 1 млн грн;

• Програму підтримки та допомоги для ветеранів війни — 1 млн грн;

• Програму соціального захисту населення та підтримки учасників АТО (ООС) та осіб, які приймають участь у військових діях, пов’язаних з військовою агресією російської федерації проти України, і членів їх сімей (жителів громади) на 2022-2024 роки — 3 млн 800 тис. грн. Незабезпеченість місцевого бюджету на заробітну плату, харчування та енергоносії становить 18 млн 337,5 тис грн, яку плануємо покрити за рахунок залишків коштів, які виникнуть на початку року».

Міський голова подякував депутатам, котрі своїм голосом підтримали бюджет на 2024 рік, адже в ньому закладена життєдіяльність громади — і фінансування програм, і харчування дітей, і придбання ліків, і благоустрій території громади, й тепло, водопостачання та водовідведення, і заробітна плата людей…

Традиційно було розглянуто низку земельних та інших нагальних сесійних питань, із якими можна ознайомитися на офіційному сайті Богуславської громади в розділі «Офіційні документи».

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень