Богуславська міська громада
Київська область, Обухівський район

ШАНОВНІ ЖИТЕЛІ БОГУСЛАВСЬКОЇ ГРОМАДИ!

Дата: 08.01.2024 13:52
Кількість переглядів: 68

Фото без опису

 

Ось і завершився 2023 рік, який був важким, із болем та втратами наших Героїв, із новими викликами та випробовуваннями. Проте, завдячуючи всім вам, мої земляки, нам вдалося реалізувати багато планів і з впевненістю йти вперед.

Тож, що масштабного вдалося зробити в нашій громаді протягом 2023 року?

Найперше, хочу зупинитися на підписаних меморандумах про співпрацю із такими провідними інститутами НАМН УКРАЇНИ, як Інститут педіатрії, акушерства і гінекології імені академіка О. М. Лук’янової НАМН України та Національний інститут раку, Національний інститут серцево-судинної хірургії імені М. М. Амосова, ДУ «Інститут урології ім. академіка О. Ф. Возіанова НАМН України», Інститут травматології та ортопедії Національної академії медичних наук України, Національний науковий центр хірургії та трансплантології імені О. О. Шалімова Національної академії медичних наук України. Що це дає жителям нашої громади? Медична допомога провідних спеціалістів для земляків стала доступнішою, адже на огляд до лікарів можна потрапити через свого сімейного лікаря та зарезервовані в електронній черзі місця, а не чекати місяцями. Уже відбулося кілька виїзних безкоштовних прийомів пацієнтів фахівцями столичних інститутів. Працюємо над врегулюванням таких виїздів, щоправда, в умовах війни складно щось чітко розпланувати.

В даний час у колишньому гінекологічному відділенні Богуславської центральної лікарні проводиться ремонт (на фото). Згодом там відкриємо реабілітаційний центр для військовослужбовців, внутрішньо переміщених осіб та всіх, кому потрібна реабілітація як фізична, так і психологічна, адже потрібно наперед турбуватися про наших ветеранів, котрі повернуться додому після всіх пережитих жахіть.

Освіта. Тут було докладено максимум зусиль, аби наші діти отримували якісну освіту за шкільними партами, малюки спокійно відвідували дитячі садочки. Найперше, за програмою співфінансування придбано два шкільні автобуси, ще один отримали в рахунок благодійної допомоги, аби учні із сіл громади мали рівні можливості для здобуття освіти. Осучаснено й зроблено капітальний ремонт харчоблоку Богуславського ліцею № 2. Капітально відремонтовано дах у будівлі Мисайлівського дитячого садочка. Встановили в деяких садочках та селах громади ігрові майданчики для дітвори, в якої, незважаючи ні на що, повинно бути щасливе дитинство.

Зроблено прості укриття в Богуславському закладі дошкільної освіти № 1 «Малятко» та Ісайківській клубній філії, аби учні Ісайківської гімназії сіли за шкільні парти.

Якщо вже продовжувати тему облаштування укриттів, то незабаром запрацює протирадіаційне укриття, яке зробили в приміщенні колишнього побуткомбінату, залишились косметичні доопрацювання та придбання деяких меблів.

Протягом 2023 року проводились заходи для безперебійної роботи КП БМР «Богуславське житлово-комунальне підприємство»: забезпечено генераторами дільниці тепловодопостачання та водовідведення в кількості 15 шт.; за допомогою благодійної організації «Червоний хрест» придбано дві пересувні модульні котельні потужністю 200 та 500 кВт; проводиться розробка проєктної документації для встановлення сонячних електростанцій на дільницях ВОС та КОС; проведено капітальний ремонт даху бойлерної за адресою Польова 44/12; проведено часткову заміна теплових мереж на попередньо ізольовані в кількості 212 м та систем автоматичного керування котлами на більш сучасне по котельнях вул. Польова 40 та Миколаївська 122; зробили заміну зношених водопровідних мереж міста на поліетиленові в кількості 200 м/п…

Перейдемо до роботи КП БМР «Богуславблагоустрій». Минулоріч відбулося оновлення техніки підприємства, аби жителі громади вчасно отримували якісні повсякденні послуги. Придбали сучасний сміттєвоз, машину для ремонту асфальтного покриття, автогрейдер, який потрібний в кожному селі громади, вантажні автомобілі ГАЗ та МАЗ. Закупили розкидач дорожніх сумішей та контейнери для протиожеледних сумішей. Також було зроблено капітальний ремонт вуличного освітлення по вулицях Шевченка (№ 1 — 35), Ярослава Мудрого, Корольова, Святогірській, Нагірній, Мальовничій.

Це, якщо коротко охарактеризувати, що масштабно зробили для розвитку громади, але із внесеними корективами, які «диктує» війна. Про дрібні ремонтні роботи, про благоустрій та всі інші справи, звичайно, розповідати не будемо, бо це — повсякденна праця. Хочу лише доповнити, що у цей важкий час нам вдавалося підтримувати земляків, котрі зверталися по матеріальну допомогу, допомагати захисникам та на гідному рівні тримати життєдіяльність громади.

Які плани на 2024 рік?.. Нам потрібно подбати про облаштування найпростішого укриття для вихованців дитячого садочка № 5 «Сонечко», зробити поточний ремонт в укритті міського садочка «Казка». Також працюватимемо над капітальним ремонтом протирадіаційного укриття в «Богуславському ліцеї № 3 — МАН».

В 2024 році наша громада втрачає близько 40 мільйонів гривень надходжень, оскільки податок на доходи фізичних осіб від грошового забезпечення військовослужбовців із 1 жовтня 2023 року зараховуються до доходів державного бюджету, також зменшились державні трансферти. Проте під час планування місцевого бюджету на 2024 рік нам вдалося передбачити 42 млн 735,7 тис. грн й забезпечити функціонування 34-х місцевих програм, в числі яких і підтримка Збройних сил України, ветеранів війни та затверджена наприкінці 2023 року нова Програма соціального захисту населення та підтримки учасників АТО (ООС) та осіб, які приймають участь у військових діях, пов’язаних з військовою агресією російської федерації проти України, і членів їх сімей (жителів громади) на 2022-2024 роки.

Тож своєю наполегливою працею ми всі разом робили й будемо працювати над тим, щоб наша громада була затишним місцем, як для її жителів, так і для гостей, яких до нашого краю «загнала» війна.

З повагою і вдячністю за підтримку і співпрацю — міський голова Віталій ХОМЕНКО.

Фото без опису Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень