Богуславська міська громада
Київська область, Обухівський район

РУСЛАН КРАВЧЕНКО: НА КИЇВЩИНІ ДЛЯ УЧАСТІ У ВСЕУКРАЇНСЬКИХ ШКІЛЬНИХ ЛІГАХ ПЛІЧ-О-ПЛІЧ ВЖЕ ЗАРЕЄСТРУВАЛИСЯ 112 КОМАНД

Дата: 08.01.2024 15:07
Кількість переглядів: 92

Фото без опису

 

На Київщині стартували Всеукраїнські шкільні ліги пліч-о-пліч. Це унікальні спортивні змагання, розроблені за світовим та європейським досвідом. Основна мета – залучити до спорту якомога більше школярів та сформувати у них лідерські якості.  Про це на брифінгу повідомив начальник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко.

Амбасадори змагань від Київщини – Аліна Акобія-Грушина та Володимир Товкис. Це чемпіони, імена яких відомі всьому світу.

Аліна Акобія-Грушина – борчиня вільного стилю, дворазова чемпіонка та призерка чемпіонату Європи та світу. Володимир Товкис  –  ветеран війни, переможець міжнародних спортивних змагань з адаптивних видів спорту для ветеранів та військовослужбовців Invictus Games 2023. 

Гасло змагань – «Пліч-о-пліч. Разом переможемо». 

«Ігри будуть проводитися з 5 видів спорту. Футзал, волейбол, баскетбол, спортивне орієнтування та черліденг. Змагання відбуватимуться на 5 різних рівнях: шкільному, територіальному, районному, обласному та всеукраїнському етапах», – розповів Руслан Кравченко.

На Київщині для участі у змаганнях вже зареєструвалися 112 команд. Наразі проєкт реалізується в 20 регіонах та місті Київ. За попередніми підрахунками, участь в проєкті зможуть взяти понад 8 тис. шкіл. Це 300 тис. учнів. Зареєструватися можна за посиланням  scl.gov.ua 

«Безпека дітей – понад усе! Всі заходи будуть проводитися виключно в координації з правоохоронними та іншими органами»,  – наголосив начальник Київської ОВА.

Зі свого боку Аліна Акобія-Грушина зауважила, що рада стати частиною такого важливого спортивного всеукраїнського проєкту. «Перший етап змагань вже стартував. По його завершенню будуть сформовані шкільні команди навчальних закладів для подальшої участі в наступних стадіях проекту, які є відбірковими на фінальний, 5-й етап – Всеукраїнські ігри», – розповіла спортсменка.

Реєстрація на 1-й етап триває до 1 лютого на офіційному сайті Всеукраїнських змагань «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги». 

«Для учнів це не лише спорт, а можливість створити у школі власний клуб, розвивати його та управляти ним», – сказала Аліна Акобія-Грушина.

У свою чергу Володимир Товкис наголосив, що цей спортивний проєкт  згуртує учнів навколо розвитку фізичної активності, спортивної командної роботи та здорової конкуренції серед учнів нашої країни. 

Він зазначив, що створення атмосфери спортивного свята під час проведення спортивних ліг серед учнів всієї країни – це також внесок у дозвілля та ментальне здоровʼя молодого покоління.

«Я точно знаю, що українці непереможні та сильні. Скористайся можливістю подорожувати разом з командою різними куточками України під час етапів змагань», – додав Володимир Товкис.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень