Богуславська міська громада
Київська область, Обухівський район

58 СЕСІЯ: ВИДІЛЕНО 400 ТИСЯЧ НА ПІДТРИМКУ НАШИХ БІЙЦІВ НА ПЕРЕДОВИХ ПОЗИЦІЯХ, РОЗГЛЯНУТО РЯД ВАЖЛИВИХ ПИТАНЬ

Дата: 31.01.2024 09:33
Кількість переглядів: 70

Фото без опису

 

30 січня під головуванням голови громади Віталія Хоменка, відбулася 58 сесія Богуславської міської ради 8 скликання.

Вшанувавши хвилиною мовчання загиблих Героїв та затвердивши порядок денний із внесеними міським головою доповненнями, депутати підтримали проєкт рішення щодо надання матеріальної допомоги, по яку із початку року звернулося 64 жителя громади.

Під час засідання також було затверджено «Програму профілактики злочинності та сприяння діяльності правоохоронних органів Національної поліції на території Богуславської міської територіальної громади на 2024-2027 роки» та «Програму відшкодування різниці між розміром економічно обґрунтованого тарифу та розміром тарифу визначеного до застосування на послуги з централізованого водопостачання для населення на 2024 рік для КП БМР «Богуславське житлово-комунальне підприємство», метою якої є зменшення фінансового навантаження на одержувачів житлово-комунальних послуг.

Депутати внесли актуальні зміни до бюджету поточного року, перерозподіливши наявний фінансовий ресурс для забезпечення належного функціонування галузей соціальної сфери, комунальних підприємств міської ради, а також для підтримки Збройних Сил України. Зокрема, військовій частині А 2573, в якій служать наші земляки, було виділено 400 тисяч гривень на закупівлю детектора БПЛА «ЦУКОРОК 2.0», портативного пристрою КВЕРТУС AD COUNTER FPV.

Також депутати внесли зміни до Програми соціальної підтримки ветеранів війни, Захисників/Захисниць України та членів їх сімей, членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, Захисників та

Захисниць України на 2024-2026 роки, яка фінансується із бюджету Богуславської міської територіальної громади. Начальник відділу соціального захисту населення соціально-гуманітарного управління ВК БМР Руслана Вісьтак роз’яснила, що програма потребує деякого уточненням, оскільки одноразова допомога на лікування виділяється тоді, коли заява надходить під час лікування хворого чи пораненого. На жаль, допомогу заявникам, які лікувалися рік тому, немає змоги виплатити, адже сьогодні багато наших земляків проходять лікування та реабілітацію після отриманих поранень у шпиталях. Протягом січня уже отримано 11 заяв.

Під час засідання обранцями жителів Богуславщини було розглянуто ще низку земельних та інших нагальних сесійних питань, із якими можна ознайомитися на офіційному сайті громади в розділі «Офіційні документи».

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень