Богуславська міська громада
Київська область, Обухівський район

80-ТА РІЧНИЦЯ ВИГНАННЯ ФАШИСТІВ ІЗ БОГУСЛАВА

Дата: 03.02.2024 11:58
Кількість переглядів: 130

Фото без опису

 

Сьогодні, 3 лютого, — 80-та річниця вигнання нацистських окупантів із Богуслава в роки Другої світової війни.

Бої за нашу Богуславщину точились із 24 січня до 10 лютого 1944 року. 3 лютого було звільнено Богуслав. За архівними даними музею історії Богуславщини 606 воїнів загинули в боях за наш край.

Сьогодні в Богуславі покладанням квітів віддали гідну шану й бійцям та жертвам Другої світової війни, й Героям сьогодення.

Спершу живі квіти від міського голови Віталія Хоменка, депутата обласної ради Арташеса Татояна, першого заступника міського голови Олександра Салати, секретаря Богуславської міської ради Владислава Шпака, начальників та представників відділів соціально-гуманітарного управління лягли до братської могили активістів Богуславського краю, яких у 1943-му році закатували фашисти в урочищі «Морозівське».

Далі учасники заходу квітами патріотичних кольорів вшанували Героїв сьогодення, схиливши голови у хвилині мовчання біля пам’ятного знака загиблим землякам у російсько-українській війні, котрим довелося повторити подвиг своїх дідів-прадідів і до останнього подиху захищати кожен сантиметр української землі, яку сьогодні «шматує» ворог-сусід.

Віддали гідну шану всім убитим солдатам, життя яких «обірвалося» в лютому 1944-го саме під час вигнання окупантів із Богуслава. Квіти пам’яті поклали до підніжжя пам’ятника невідомому солдату та могил захисників, які покояться на кладовищі в районі Богуславського ліцею № 2.

Хвилиною мовчання біля Меморіалу Слави згадали кожного, хто поліг у ті буремні роки, хто сьогодні віддає життя за свободу й територіальну цілісність України.

На превеликий жаль, українці знову відчувають на собі всі жахіття війни, як і 80 років тому. Знову гинуть Герої, вирують жорстокі вбивства мирного населення, а що найгірше — дітей...

Ми пам’ятаємо кожного, хто поліг, виганяючи ворога в роки Другої світової війни, хто сьогодні гине від ворожих куль окупантів, захищаючи неподільну Україну на передових позиціях.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень