Богуславська міська громада
Київська область, Обухівський район

ПОВІДОМЛЕННЯ ПРО РОЗРАХУНОК ЕКОНОМІЧНО ОБҐРУНТОВАНОГО ТАРИФУ НА ПОСЛУГУ З ВИРОБНИЦТВА, ТРАНСПОРТУВАННЯ ТА ПОСТАЧАННЯ ТЕПЛОВОЇ ЕНЕРГІЇ З ВИКОРИСТАННЯМ АЛЬТЕРНАТИВНОГО ВИДУ ПАЛИВА (ПЕЛЕТИ) ПО КП БМР «БОГУСЛАВСЬКЕ ЖКП» НА 2023-2024 РОКИ

Дата: 13.02.2024 16:34
Кількість переглядів: 93

Фото без опису

 

В зв’язку з виробничою необхідністю, фахівцями підприємства були внесені зміни до плану виробництва, транспортування та постачання теплової енергії на 2023-2024 р.р. Зокрема це стосується технології виробництва теплової енергії – в план додано 100 Гкал реалізації  на альтернативному виді палива (пелети) та зменшено до 3 997 Гкал реалізації теплової енергії на природному газі для ІІ групи споживачів. Варто зазначити, що загальні обсяги виробництва та реалізації теплової енергії на 2023-2024 р.р. залишені без змін.

За вимогами Порядку формування тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, послуги з постачання теплової енергії і постачання гарячої води, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 1 червня 2011 р. № 869 «Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на комунальні послуги» передбачено обов’язковий щорічний перегляд тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, послуги з постачання теплової енергії і постачання гарячої води та їх структури.

Так, суб’єкти господарювання (ліцензіати) зобов’язані щорічно подавати уповноваженому органові заяву і розрахунки тарифів на теплову енергію (у т.ч. її виробництво, транспортування, постачання), послуги з постачання теплової енергії та постачання гарячої води на планований період з метою їх встановлення  на рівні економічно обґрунтованих витрат (пункти 11, 57, 96, 98 Порядку).

Статтею 20 Закону України «Про теплопостачання» передбачено, що тарифи повинні враховувати собівартість теплової енергії і забезпечувати рентабельність суб’єкта господарювання.

Також відповідно до статті 12 Закону України «Про ціни і ціноутворення» державні регульовані ціни повинні бути економічно обґрунтованими (забезпечувати відповідність ціни на товар витратам на його виробництво, продаж (реалізацію) та прибуток від його продажу (реалізації).

Враховуючи те, що на законодавчому рівні заборона щодо підвищення тарифів залишається лише щодо категорії споживачів «населення», заборгованість з різниці в тарифах в частині усіх інших споживачів не може в подальшому розраховуватися, підтверджуватися та відшкодовуватися з державного бюджету.

Таким чином, у випадку встановлення органом місцевого самоврядування для відповідної категорії споживачів (крім населення) тарифів на теплову енергію, послуги з постачання теплової енергії та постачання гарячої води нижче за економічно обґрунтований рівень, компенсація різниці в тарифах має здійснюватися виключно з місцевого бюджету.

На підставі вищезазначеного, КП БМР «Богуславське житлово-комунальне підприємство» пропонує встановити плановий економічно обґрунтований  тариф  на послугу  з  виробництва,   транспортування  на  постачання  теплової  енергії на   2023-2024 р.р.:

1.1.    Для ІІ групи  споживачів (бюджетні установи та організації) за 1 Гкал з використанням альтернативного виду палива (пелета), у яких  встановлені прилади  обліку  теплової енергії – 4 429,98 грн.  з ПДВ, в т.ч.:

  - виробництво теплової енергії    3 332,52 грн., з ПДВ за  1 Гкал.

  - транспортування теплової енергії     1 057,20 грн., з ПДВ за  1 Гкал.

  - постачання теплової енергії   40,26  грн., з ПДВ за  1 Гкал.

 

Підставою для перегляду тарифів на ліцензовану діяльність є зростання практично всіх статей витрат, що входять до структури тарифу.

 Пропозиції та зауваження від споживачів приймаються в термін до 20.02.2024 року (включно) на поштову адресу КП БМР «Богуславське житлово-комунальне підприємство» : 09701, Київська область, м. Богуслав, вул. Польова,46А  або на електронну адресу підприємства: bzkp@ukr.net

ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

СТРУКТУРА ТАРИФУ

РОЗРАХУНОК ВИТРАТ

ДИНАМІКА ЗРОСТАННЯ ТАРИФУ

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень