A A A K K K
для людей із порушенням зору
Богуславська міська громада
Київська область, Обухівський район

«НАДАННЯ ПЕРШОЇ ПСИХОЛОГІЧНОЇ ДОПОМОГИ»

Дата: 20.02.2024 16:54
Кількість переглядів: 47

Фото без опису

 

Під такою назвою сьогодні в залі засідань міськради відбувся корисний і змістовний тренінг, який на волонтерських засадах провела інструктор із надання першої психологічної допомоги, сертифікований тренер Галина Іванівна Климович. У заході взяли участь старости та діловоди старостинських округів громади, працівники виконавчого комітету Богуславської міської ради, представники установ міста, освітяни.

Після вшанування хвилиною мовчання Героїв Небесної Сотні та всіх загиблих захисників України, міський голова Віталій Миколайович Хоменко коротко познайомив присутніх із інструктором та головною тематикою тренінгу.

Фото без опису

Захід розпочався із вичерпного вивчення основ першої психологічної допомоги, яка є співчуттям і підтримкою задля пом’якшення стресу під час чи після кризової події.

Галина Іванівна в деталях розповіла, як кризові події — нещасні випадки, стихійні лиха та воєнні дії, викликають у людей стрес. В якому випадку стрес є нормальною реакцією організму — і з цим можна справитися самостійно, а коли людина потребує першої психологічної допомоги, яку може надати будь-хто ближній. Інструктор під час лекції зробила акцент саме на питанні, як надавати першу психологічну допомогу, ознайомивши учасників тренінгу із моделлю ППД RAPID. Це — встановлюємо контакт, слухаємо, сортуємо, допомагаємо, дбаємо про себе!

Були розглянуті питання й про те, як відрізнити стрес від дисфункції, а у блоці практичних занять учасники тренінгу спробували, як можна вивести людину із ступору, як побороти стрес за допомогою простих вправ — дихання, відволікання, «заземлення» тощо.

Головне, потрібно пам’ятати, що кожна людина по-своєму реагує на стрес — «бийся, біжи, завмри». У будь-якому випадку її потрібно підтримати, вислухати, стати своєрідним свідком її горя. Тож нам потрібно бути готовими й знати всі ази надання першої психологічної допомоги, особливо у важкий час сьогодення.

Пам’ятаймо, що інколи просте добре слово може врятувати чиєсь життя.

Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень