A A A K K K
для людей із порушенням зору
Богуславська міська громада
Київська область, Обухівський район

ВІДКРИТТЯ МЕМОРІАЛЬНОЇ ДОШКИ ГЕРОЮ ЮТОВЦЮ ВЛАДИСЛАВУ

Дата: 13.03.2024 14:33
Кількість переглядів: 62

Фото без опису

 

13 березня, напередодні військового свята всіх добровольців, у Богуславському академічному ліцеї № 1 відбулося відкриття меморіальної дошки в пам’ять про загиблого Героя, випускника закладу Ютовця Владислава Сергійовича. На церемонію відкриття прийшли рідні загиблого воїна, представники влади, друзі, вчителі та учні ліцею, військові та місцеві жителі.

Лише пролунали перші тужливі ноти, сповіщаючи про початок мітингу, як із неба посипались мокрі лапаті сніжинки, ніби оті невиплакані пекучі сльози згорьованих рідних всіх загиблих Героїв Богуславської громади, яких поіменно згадали та вшанували хвилиною мовчання.

Відкрити меморіальну дошку Герою запросили його батька, Сергія Володимировича, котрий, вдивляючись у викарбуване на камені обличчя сина, якому назавжди буде 22 роки, потай витирав скупу чоловічу сльозу.

Зі словами вдячності та співчуття звернувся до рідних Героя міський голова Віталій Миколайович Хоменко: «…Про втрати завжди говорити важко і боляче, особливо, коли із життя ідуть зовсім молоді. Завдячуючи таким Героям, як Ютовець Владислав, наші діти можуть навчатися в своїх школах, зустрічатися в класах, радіти життю. На жаль, Владислав прожив коротке життя. Народився Герой 20 листопада 2000 року в селі Семенівці, що на Черкащині. Проте шкільні роки провів саме в Богуславському академічному ліцеї № 1 під пильним наглядом рідної бабусі Людмили Іванівни, котра більше 40 років пропрацювала в школі техпрацівником. У березні 2023 року Герой добровільно став на захист рідної землі, аби вберегти своїх дітей від ворожої навали, проте 7 липня під час ворожого мінометно-артилерійського обстрілу в районі Авдіївки Донецької області молодий богуславець загинув…»

Далі живі квіти пам’яті від учасників мітингу лягли до пам’ятного місця під залпові постріли шани.

Багато теплих слів про загиблого захисника висловили директор ліцею Катерина Андріївна Івченко та учень Саша Харченко, котрий досліджував бойовий шлях Ютовця Владислава.

Освячення меморіальної дошки провів вікарій Київської єпархії, єпископ Богуславський Арсеній, котрий у своїй промові звернувся до присутніх дітей: «…Пам’ятайте, що сьогодні ви ходите тими ж коридорами, якими колись ходили наші полеглі Герої. Нехай такі заходи вшанування ще більше наповнюють кожне юне серце любов’ю до рідної землі. Нехай Господь укріпить усіх захисників, котрі сьогодні стоять на сторожі нашої безпеки…»

Допоки ми живі — житиме пам’ять про наших Героїв!

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень