A A A K K K
для людей із порушенням зору
Богуславська міська громада
Київська область, Обухівський район

ВСТАНОВЛЕННЯ СТАТУСУ ВІЛЬНОГО МІСЦЯ ВИРОБНИЦТВА, ВІЛЬНИХ ВИРОБНИЧИХ ДІЛЯНОК ВІДПОВІДНО ДО ВИМОГ КРАЇН ПАРТНЕРІВ З МЕТОЮ РОЗШИРЕННЯ ЕКСПОРТНОГО ПОТЕНЦІАЛУ

Дата: 11.04.2024 09:00
Кількість переглядів: 115

Фото без опису

 

З метою виконання фітосанітарних вимог України у міжнародній торгівлі управління контролю в сферах насінництва та розсадництва, карантину та захисту рослин ГУ Держпродспоживслужби в Київській області доводить до Вашого відома що експорт рослин, рослинних продуктів та інших об’єктів регулювання походженням з України для подальшого експорту на вимогу країн партнерів проводиться з місць виробництва або виробничих ділянок вільних від регульованих шкідливих організмів.

Вимоги щодо експорту із зон, ділянок та місць виробництва, вільних від регульованих шкідливих організмів встановлюють країни Європейського Союзу, Євразійського Економічного Союзу, Китайської Народної Республіки, Республіка Туреччина, Індонезії, Кенії та інші.

Держпродспоживслужба постійно оновлює списки країн та їх вимоги, з якими можна ознайомитися на офіційному веб сайті за посиланням https://dpss.gov.ua/fitosanitariya-kontrol-u-sferi-nasinnictva-ta-rozsadnictva/fitosanitarni-vimogi-krayin.

Статус вільних виробничих ділянок отримується відповідно до затвердженого наказом Мінекономіки України від 04.03.2021 №451 Порядку офіційного та /або підтримання статусу  місця виробництва або виробничої ділянки, вільних від регульованих шкідливих організмів ,  позбавлення такого статусу, його поновлення та інші умови офіційного встановлення місця виробництва або виробничої ділянки .

Експортерам, які планують експортувати продукцію врожаю 2024 року заздалегідь потрібно подбати про вчасну подачу заяв про встановлення , підтвердження  підтримання , поновлення офіційного статусу  місця виробництва або виробничої ділянки, вільних регульованих шкідливих організмів  з схематичним зображенням розміщенням місця виробництва чи виробничої ділянки .

Заяви подаються до державних фітосанітарних інспекторів  з відповідними їх зонами обслуговування ГУ Держпродспоживслужби в Київській області.

Для отримання консультацій щодо подання заяв  та отримання статусу  вільного місця виробництва , вільних виробничих ділянок від регульованих шкідливих організмів  прошу звертатись до Богуславського ПФК, вул. Івана Франка, 4, к. 404, м. Богуслав, тел. (04561) 5-57-20, електронна скринька: fito.boguslav@dpssko.gov.ua

Після подачі заяв, документу що підтверджує внесення плати за обстеження посівів , державними фітосанітарними інспекторами проводяться обстеження протягом вегетаційного періоду, враховуючи фенологічну фазу періоду вегетації рослин та/або біології розвитку регульованого шкідливого організму.

Обстеження повинні проводитись:

Китайська Народна Республіка

на ячмені:

 - одноразово у період від фази колосіння до фази молочної стиглості зерна ячменю на предмет виявлення Tilletia controversa Kuhn, Pseudocercosporella herpotrichoides (Fron.) Deighton, Gaeumannomyces graminis, Barley stripe mosaic virus;

 на сої:

 - одноразово у період від фази цвітіння до фази закінчення формування бобів на предмет виявлення  Phytophtora sojae, Verticillium albo-atrum, Verticillium dahliae, Curtobacterium flaccumfaciens pv. Flaccumfaciens, Alfalfa mosaic virus, Tobacco ringspot virus, Arabis mosaic virus, Ditylenchus dipsaci;

на кукурудзі:

 - одноразово у період від фази викидання волоті до фази молочної стиглості зерна кукурудзи на предмет виявлення Cladosporium griseo-olivaceum, Pantoea stewartii subs. Stewartii, Wheat streak mosaic virus.

 Євразійського Економічного Союзу

 на зернових злакових та олійних:

  • одноразово, у червні на предмет виявлення рослин роду стрига Striga spp..

на кукурудзі:

 - одноразово, у період від фази викидання волоті до фази молочної стиглості зерна кукурудзи на предмет виявлення Південного гельмінтоспоріоза кукурудзи раса Т (Cochliobolus heterostrophus), Діплодіозу кукурудзи(Stenocarpella macrospora та Stenocarpella maydis), Бактеріального в’янення (вілта) кукурудзи (Pantoea stewartii subsp).

 на пшениці:

  • одноразово, у період від фази колосіння до фази молочної стиглості зерна пшениці на предмет виявлення   Індійської (карликової)  сажки пшениці (Tilletia indica).

Європейського Союзу

 на соняшнику:

  • одноразово у фазу сходів -3-6 пар листків на предмет виявлення Переноспорозу (Plasmopara halstedii)

Після проведених фітосанітарних процедур та отриманих результатів фітосанітарних експертиз  присвоюється статус або надається відмова про отримання статусу місця виробництва або виробничої ділянки, вільних від регульованих шкідливих організмів.

Головний спеціаліст

відділу фітосанітарної діагностики

управління контролю в сферах насінництва

та розсадництва, карантину та захисту рослин

ГУ Держпродспоживслужби в Київській області Дмитро ОКОЛОТ.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень