Богуславська міська громада
Київська область, Обухівський район

ПОКЛАДАННЯ КВІТІВ ДО ДНЯ ПАМ’ЯТІ ПРО ЧОРНОБИЛЬСЬКУ КАТАСТРОФУ

Дата: 26.04.2024 13:04
Кількість переглядів: 61

Фото без опису

 

26 квітня… День гіркого й болючого нагадування всім про те, що за лічені хвилини людство може опинитися на межі життя та смерті.

Сьогодні із нагоди 38-ої річниці аварії на Чорнобильській АЕС в Богуславі відбулося урочисте покладання живих квітів до підніжжя пам’ятного знака ліквідаторам найбільшої ядерної катастрофи, аби вшанувати всіх земляків, хто постраждав від цієї смертоносної біди.

Участь у заході вшанування взяли міський голова Віталій Миколайович Хоменко, депутат обласної ради Арташес Гарнікович Татоян, секретар Богуславської міської ради Владислав Геннадійович Шпак, ліквідатори, представники управлінь та відділів виконавчого комітету міськради, жителі громади.

До присутніх звернувся очільник громади: «Сьогодні — 38-ма річниця катастрофи, яка завжди буде відгукуватися болем у багатьох сім’ях українців. Чимало жителів Богуславщини взяли участь у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, прийнявши на себе удар ядерної стихії. Сердечна подяка вам за ваш подвиг…»

Далі, за поданням голови ради ветеранів Богуславської міліції Віталія Івановича Данілова, Віталій Миколайович вручив нагороди та відзнаки ветеранам силових структур, які у 1986 році брали участь у боротьбі з невидимим смертоносним «ворогом». Нагороду вручили Добровольському Михайлу Михайловичу, медаль «Рятівникам людства» — Олександру Валентиновичу Деркаченку, орден «Учаснику ліквідації. Чорнобиль» — Анатолію Миколайовичу Вовченку, подяку — Миколі Захаровичу Смоляренку.

На жаль, і нині в Україні питання безпеки набуває неабиякого значення, адже ворог не полишає спроб за будь-яку ціну підкорити нашу державу.

У день Чорнобильської катастрофи ми дякуємо ліквідаторам, які в 1986 році врятували світ від ядерної катастрофи, та Героям сьогодення — захисникам України та співробітникам Чорнобильської АЕС, котрі забезпечували ядерну безпеку в надскладних умовах російської окупації.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень