A A A K K K
для людей із порушенням зору
Богуславська міська громада
Київська область, Обухівський район

З настанням осені кількість хворих на COVID - 19 стрімко почала зростати.

Дата: 05.10.2020 15:07
Кількість переглядів: 395

Фото без опису

З настанням осені кількість хворих на COVID - 19 стрімко почала зростати.
На даний момент в Богуславському районі залишається "зелений рівень" епідемічної небезпеки, але зі слів директора КНП БРР "ЦПМСД" Пивовар Валентини Дмитрівни: " Майже кожного дня бригаді швидкої допомоги доводиться госпіталізувати пацієнтів з ускладненнями від коронавірусної хвороби".
Олена Шуст - кандидат в депутати Киі?вськоі? обласноі? ради, вирішила поцікавитись ситуацією в нашому районі та передала працівникам КНП БРР "ЦПМСД" необхідні пробірки (в кількості - 200 шт.) для взяття мазків на обстеження хворого - методом полімеразної ланцюгової реакції.
Методів визначення захворюваності пацієнта COVID - 19, на даний момент є декілька: швидкі експрес - тести, імуно - ферментний аналіз, метод аналізу ІХА, але найефективніший і той, що дає 100% точний результат - аналіз методом полімеразної ланцюгової реакції. Є певний алгоритм дій щодо порядку "забору, транспортування та зберігання матеріалу для дослідження методом полімеразної ланцюгової реакції" згідно якого і діють працівники медичних установ. Мазок доставляється в "Kиевский областной лабораторний центр МОЗ Украини» (вул. Герцина , 31) де здійснюються дослідження.

Нагадуємо, що є певний алгоритм дій лікування та надання екстреної медичної допомоги пацієнтам з коронавірусною інфекцією.

Якщо ви підозрюєте у себе коронавірус і звернулись за екстреною медичною допомогою, насамперед, вас опитає диспетчер "швидкої".

Нагадуємо, що основними симптомами COVID-19 є висока температура, задуха, сухий кашель та відчуття загального нездужання.
Ви в зоні ризику, якщо за 14 днів до появи симптомів контактували з особою, яка має підтверджений випадок COVID-19, або мандрували країною, де є спалах захворювання.

В такому разі, ви маєте пройти тест на наявність COVID-19.

Яку інформацію повинен зібрати диспетчер під час опитування:

визначити ознаки невідкладного стану;
виявити симптоми, які вказують на наявність COVID-19;
зібрати інформацію щодо можливих подорожей та контакту з хворим на COVID-19;
отримана диспетчером інформація повністю передається бригаді;
людині, яка телефонує, надаються рекомендації, які допоможуть знизити ризики інфікування бригади швидкої допомоги.

У разі показів: бригада, застосовуючи засоби індивідуального захисту, проводить обстеження, встановлює попередній діагноз та ступінь важкості захворювання і вирішує, чи є покази до госпіталізації.

Якщо показів до госпіталізації немає, вам нададуть поради по самоізоляції та рекомендуватимуть звернутись до сімейного лікаря (а при відсутності сімейного лікаря – до регіональної/національної гарячої лінії COVID-19).

Довідка: в наказі немає чіткого визначення, як довго має тривати самоізоляція для хворої людини, та які критерії її припинення.

За даними Центру з контролю та захворювань США (CDC) та товариства інфекційних захворювань США (IDSA), хворі на COVID-19 можуть припинити самоізоляцію, коли:

лихоманка спала без застосування жарознижувальних засобів;
полегшились респіраторні симптоми (кашель, задуха);
2 тести ПЛР, зібрані з інтервалом понад 24 години, – негативні.
Це стратегія, яка базується на тестуванні.

Стратегія, яка базується не на тестуванні, така:
- з моменту появи симптомів пройшло не менш як 7 днів;
- з моменту покращення симптомів (температура нормалізувалась без жарознижувальних, полегшились респіраторні симптоми) пройшло не менш як 3 дні.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень