A A A K K K
для людей із порушенням зору
Богуславська міська громада
Київська область, Обухівський район

Зустріч з платниками податків у Богуславській ДПІ

Дата: 18.08.2022 15:40
Кількість переглядів: 386

 

Зміни в оподаткуванні на період воєнного стану – такою була тема зустрічі, що відбулася в Богуславській ДПІ ГУ ДПС у Київській області за участі начальника ДПІ Вікторії Підопригори, підприємців та представників громадських організацій Богуславщини.

Вікторія Підопригора  розповіла про зміни  у податковому законодавстві відповідно до Закону України від 03 березня 2022 року № 2118-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо особливостей оподаткування та подання звітності у період дії воєнного стану» та Закону України від 15 березня 2022 року №2120-ІХ  «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо дії норм на період дії воєнного стану».

Проінформувала присутніх про основні зміни у податковому законодавстві, на період з 1 квітня 2022 року до припинення або скасування воєнного, надзвичайного стану на території України, зокрема підприємці та юридичні особи з обсягом доходу до 10 млрд. грн. можуть перейти на єдиний податок 3 групи та сплачувати податок з обороту 2% зі звільненням від сплати ПДВ та без обмеження за кількістю найманих працівників. Діючі платники єдиного податку 3 групи у разі подання заяви також можуть перейти на сплату податку у розмірі 2%.

Наголосила, що у випадку відсутності у платника податків можливості своєчасно виконати свій податковий обов’язок, зокрема щодо дотримання термінів сплати податків та зборів, подання звітності, платники податків звільняються від передбаченої Податковим  Кодексом відповідальності з обов’язковим виконанням таких обов’язків протягом трьох місяців після припинення або скасування воєнного стану в Україні.

Під час спілкування, присутнім  надано докладні роз’яснення актуальних питань щодо змін в податковому законодавстві на час дії воєнного стану.

Богуславська ДПІ ГУ ДПС у Київській області.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень