Богуславська міська громада
Київська область, Обухівський район

На черговій сесії депутати розглянули ряд важливих питань

Дата: 28.09.2022 09:58
Кількість переглядів: 572

Фото без опису

 

Чергова 34 сесія Богуславської міської ради, засідання якої відбулося 27 вересня 2022 року, розпочалася з урочистої і, водночас, сумної частини: родині нашого земляка, розкопанчанина Андрія Хоменка була вручена Грамота за підписом Президента України про присвоєння найвищої державної нагороди — почесного звання Героя України, разом із удостоєнням ордену Золотої Зірки. На жаль, посмертно — старший лейтенант ЗСУ, командир десантно-штурмового взводу Андрій Хоменко, вірний військовій присязі, загинув 3 березня цього року, захищаючи державний суверенітет та територіальну цілісність України.

Честь і шана Героєві!

Після хвилини мовчання за полеглими у російсько-українській війні, депутати приступили до розгляду питань за порядком денним.

Зокрема, ухвалили рішення: про надання матеріальної допомоги жителям громади; про співробітництво між Медвинською сільською територіальною громадою та Богуславською міською територіальною громадою у сфері інклюзивної освіти; про внесення доповнень до Програми організації харчування учнів та вихованців закладів освіти Богуславської територіальної громади на 2021 – 2024 роки, а саме: внесли до Програми доповнення про пільгову категорію «діти, батьки яких призвані на військову службу по мобілізації з 24 лютого 2022 року»; про створення груп подовженого дня у 2022/2023 навчальному році в закладах освіти Богуславської міської ради.

Депутати підтримали ініціативу міського голови В. М. Хоменка та звернення від Богуславського заводу залізо-бетонних конструкцій про відведення чотирьох ділянок у межах міста для будівництва житла для ВПО: зокрема, йдеться про чотири 5-поверхові будинки та близько десяти 2-поверхових котеджів.

Також внесли зміни до Програми захисту населення  і територій Богуславської міської територіальної громади від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, що дадуть змогу придбати 25 генераторів, які, зважаючи на складну перспективу зимового періоду, будуть використовуватись у разі непередбачуваних ситуацій.

Змін зазнає і депутатський корпус: від депутата В. Г. Могильного надійшла заява про дострокове припинення його повноважень. Хто «зайде» наступним за списком від політичної партії «Українська православна асамблея» — розглядатиме Богуславська міська територіальна виборча комісія Обухівського району.

Наприкінці депутати заслухали начальника відділу архітектури та містобудування Г. М. Теребун про перейменування вулиць: наразі на зміни очікують 58 об’єктів топономіки Богуславщини — вулиць і провулків. Від жителів деяких вулиць надходять пропозиції щодо нових назв. Інформації багато, тому термін прийняття заяв і пропозицій продовжено до 1 жовтня. Далі триватиме спільна робота з фахівцями Інституту пам’яті та інших установ, лише тоді питання винесуть на розгляд сесії.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень