Богуславська міська громада
Київська область, Обухівський район

ПІДПИСАНО МЕМОРАНДУМ із Інститутом педіатрії, акушерства і гінекології імені академіка О. М. Лук’янової НАМН України

Дата: 01.05.2023 10:31
Кількість переглядів: 165

Фото без опису

 

28 квітня в столичному Інституті педіатрії, акушерства і гінекології імені академіка О. М. Лук’янової НАМН України відбулася результативна зустріч голови Богуславської міської ради Віталія Миколайовича Хоменка, депутата міськради Анатолія Васильовича Гузієнка та директора КНП БМР «Богуславський ЦПМСД» Валентини Дмитрівни Пивовар із директором інституту, академіком НАМН України Юрієм Геннадійовичем Антипкіним, його заступником Любов’ю Федорівною Слєповою та представником Громадського центру здоров’я Костянтином Осадчим, котрий у подальшому куруватиме хід співпраці.

Спершу очільник медзакладу поцікавився станом здоров’я жителів Богуславської громади, проблемами в галузі місцевої медицини, забезпеченістю фахівцями та обладнанням. Потім розповів про переваги, які жителі громади отримають після підписання меморандуму про співпрацю Богуславської міської ради та Інституту педіатрії, акушерства і гінекології імені академіка О. М. Лук’янової НАМН України. І найголовнішою перевагою є проведення регулярних виїзних прийомів-оглядів пацієнтів досвідченими фахівцями інституту на території медзакладу нашої громади (щоправда, не більше 30-ти осіб за один раз) із безкоштовними консультаціями та обстеженнями на пересувному сучасному діагностичному обладнанні... При виявленні серйозних проблем зі здоров’ям чи патологій у дітей та майбутніх мам пацієнти направлятимуться на лікування до інституту.

Віталій Миколайович, у свою чергу, цікавився організацією подальшої співпраці, також запитував, чи зможуть місцеві медики стажуватися та переймати досвід у академіків та професорів інституту?.. На що отримав ствердну відповідь.

Меморандум про співпрацю підписано, а далі пані Слєпова провела екскурсію відділеннями інституту, який є головною науково-дослідною установою в Україні в сфері охорони здоров’я матері і дитини. Нашій делегації пощастило побачити процес, як рятують малюків із перших хвилин їхнього життя в дитячому відділенні анестезіології та інтенсивної терапії. Тут було два маленьких прооперованих пацієнти, один із яких лише день тому народився із великою пухлиною. Також відвідали операційну залу, оглянули відділення відновлювального лікування та реабілітації для хворих жінок та дітей. Поспілкувалися із завідувачами відділень, зокрема акушерства й гінекології, дізнались про супровід та медичну допомогу вагітним з екстрагенітальними та акушерськими патологіями.

Міський голова подякував керівництву закладу за те, що зробили спільний крок до співпраці, який дасть змогу подбати про здоров’я нашого майбутнього — дітей та майбутніх матусь Богуславської громади.

Всю інформацію про проведення та запис на виїзні прийоми лікарів інституту будемо повідомляти додатково.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень