Богуславська міська громада
Київська область, Обухівський район

РІЧНИЙ ЗВІТ депутата Богуславської міської ради VIII скликання ШПАКА ВЛАДИСЛАВА ГЕННАДІЙОВИЧА за 2023 рік

Дата: 05.03.2024 16:22
Кількість переглядів: 50

Фото без опису

 

 

Відповідно до ст. 16 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад», ст. ст. 6, 16 Регламенту Богуславської міської ради VIII скликання, надаю звіт про роботу як депутата Богуславської міської ради за 2023 рік.

Відразу зазначу в звітуванні, що ще один рік повномасштабного вторгнення рф в Україну неабияк вплинув на роботу і ті плани, задуми, цілі, які передували поданню своєї кандидатури в депутати Богуславської міської ради VIII скликання. Однозначно, ніхто з нас не очікував, що будемо працювати в такий надскладний час для України. Разом з тим, завдячуючи спільній роботі голови Богуславської міської ради, депутатського корпусу, виконавчого комітету, виконавчих органів, комунальних підприємств Богуславської міської ради, підприємств, установ та організацій, які провадять свою роботу на території громади та кожному жителю Богуславщини, ми всі продовжуємо працювати на благо розвитку й добробуту Богуславської міської територіальної громади та з метою забезпечення суверенітету України. Спільними силами продовжуємо надавати допомогу внутрішньо переміщеним особам, забезпечуємо всім необхідним добровольче формування територіальної громади, здійснюємо накопичення продовольчих резервів, запасу паливно-мастильних матеріалів, забезпечуємо всю критичну інфраструктуру громади необхідним для безперебійної роботи.   

У звітному році підтримка Збройних сил України залишилась одним з пріоритетних напрямків діяльності. Своєчасне прийняття бюджету Богуславської міської ради дало змогу раціонально розподілити кошти та забезпечити фінансування міських цільових програм, в тому числі — підтримати військові формування України та здійснювати соціальну підтримку ветеранів війни, захисників/захисниць України та членів їх сімей, членів сімей загиблих (померлих) наших Героїв. Завдяки затвердженій Програмі фінансової підтримки військових частин Збройних Сил України на 2023-2025 роки, у звітному році були передані міжбюджетні трансферти з бюджету Богуславської міської територіальної громади у вигляді субвенції з місцевого бюджету державному бюджету військовим частинам в сумі 690 200 грн.

Водночас Богуславською міською радою наприкінці звітного року було прийнято та затверджено Програму соціальної підтримки ветеранів війни, Захисників/Захисниць України та членів їх сімей, членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, Захисників та Захисниць України на 2024-2026 роки, де обсяг фінансування на 2024 рік становитиме вже 1 млн грн.

Звісно, одним з моїх обов’язків, як секретаря ради, є оформлення та упорядкування всіх прийнятих на сесіях рішень та документів, що виконується належним чином.

У звітному періоді було проведено 18 сесій Богуславської міської ради, на яких прийнято 524 рішень. Інформація щодо скликання сесій була своєчасно доведена мною, як секретарем ради, до відома депутатів і населення. Крім цього, забезпечено своєчасне доведення рішень ради до виконавців і населення, організовано контроль за їх виконанням, забезпечено своєчасне оприлюднення рішень ради, а також документів і інформації, підготовлених у процесі здійснення радою регуляторної діяльності, відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації». До речі, протягом звітного року не брались до уваги законодавчі зміни в частині оприлюднення інформації, які дозволяють в період дії воєнного стану не дотримуватись встановлених термінів, оскільки прозорість та відкритість є одним із моїх принципів роботи, перебуваючи на посаді секретаря ради.

Разом з тим, вважаю, що саме прозорість і відкритість в діяльності органу місцевого самоврядування є одним із основних чинників демократичності, оскільки реалізовує право кожного громадянина на отримання-контролювання своєчасної й достовірної інформації; забезпечує ефективну комунікацію між владою і жителями громади.

Окрім цього, в Богуславській міській раді продовжують працювати 5 постійних депутатських комісій ради, на засіданнях яких розглядаються звернення громадян, підприємств, установ, організацій (незалежно від форми власності) та інші питання з метою формування відповідних проєктів рішень, з подальшим винесенням їх на розгляд сесії міської ради. Протягом звітного періоду, за дорученням голів постійних депутатських комісій, мною організовано та взято участь в 63 засіданнях комісій.

Відповідно до законодавства, кожне засідання сесії міської ради та постійних депутатських комісій проводилися відкрито, а також було забезпечено право кожного громадянина бути присутнім на них.

Поза увагою не залишились і звернення жителів територіальної громади, за результатами розгляду яких було: підтримано та надано матеріальну допомогу на лікування; ініційовано та забезпечено розчищення вулиць від снігу біля жилих будинків, підсипку доріг щебеневою та піщано-гравійною сумішшю, ремонт вуличного освітлення...

При ухваленні будь-яких рішень завжди враховується думка людей і користь від них для життєдіяльності громади, захист інтересів громади та виконання доручень виборців у межах моїх депутатських повноважень. Не виключенням з даного правила стало звернення жителів Мисайлівського старостинського округу, котрі висловили бажання залишити земельну ділянку (орієнтовною площею 0,0500 га) в с. Мисайлівка для подальшого встановлення дитячого майданчика чи облаштування паркової зони. Була почута і врахована пропозиція кожного жителя села.

  Крім того, протягом звітного року мною і надалі проводилась робота щодо обстеження житлово-побутових умов проживання жителів громади, за їх зверненнями, видано близько двохсот актів, а також надання характеристик з місця проживання.

  Щоденно проводиться робота, яка відбувається шляхом особистих зустрічей, розгляд письмових звернень жителів, а також підприємств, установ, організацій різних форм власності, телефонних дзвінків-розмов із виборцями та громадянами.

  Також було взято участь у численних нарадах, комісіях, виїзних зустрічах з питань діяльності органу місцевого самоврядування, відповідно до повноважень і завдань, передбачених законодавством.

  Підбиваючи підсумки звітного року, хочу зазначити, що кожен з нас має робити все для наближення Перемоги. І насправді перемога є важливою на всіх фронтах: гуманітарному, соціальному, економічному, просвітницькому, тому маємо бути єдиним фронтом, підтримуючи один одного та військовослужбовців, щоденно дякувати Збройним силам України за змогу працювати із вірою і впевненістю, що 2024 рік буде переможним саме на всіх фронтах.

  Лише спільними зусиллями ми вистоїмо і обов’язково переможемо!

  Слава Україні! Слава Збройним Силам України! Вічна пам’ять та слава Героям, які загинули за незалежність України!

Звіт поданий для оприлюднення 05 березня 2024 року.

Депутат Богуславської міської ради                                        Владислав ШПАК.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень