Богуславська міська громада
Київська область, Обухівський район

БІЛЬШЕ 50-ТИ ЖИТЕЛІВ БОГУСЛАВСЬКОЇ ГРОМАДИ ОТРИМАЛИ БЕЗОПЛАТНІ КОНСУЛЬТАЦІЇ КАРДІОЛОГІВ З ІНСТИТУТУ ІМЕНІ М. М. АМОСОВА

Дата: 08.07.2024 11:15
Кількість переглядів: 88

Фото без опису

 

Завдячуючи Меморандуму про співпрацю, який був підписаний 15 червня 2023 року міським головою Віталієм Миколайовичем Хоменком та директором Національного інституту серцево-судинної хірургії імені М. М. Амосова, академіком Василем Васильовичем Лазоришинцем, жителі Богуславщини мають можливість отримувати безоплатну консультацію провідних лікарів столиці у Богуславському центрі первинної медико-санітарної допомоги.

5 липня 2024 року в центрі відбувся черговий виїзний прийом пацієнтів Богуславської громади кардіологами Інституту імені М. М. Амосова, який проходив під організацією директора центру Валентини Дмитрівни Пивовар та координатора співпраці, радника директора ДУ «НІССХ ім. М. М. Амосова НАМН України» з питань взаємодії з територіальними громадами Костянтина Осадчого.

Фахівці оглянули більше 50-ти пацієнтів, які попередньо отримали направлення від свого сімейного лікаря на візит-консультацію до кардіологів з інституту. В черзі на проведення ехокардіографії лікарем-УЗД Майєю Миколаївною Мороз чекала Любов Іванівна Котельнікова, котра має хвороби серця. Жінка подякувала за організацію консультації та висловила своє бажання, аби частіше мати можливість отримувати таку висококваліфіковану допомогу в своїй громаді, а не витрачати час на важку дорогу до столиці.

Із якими ж скаргами звертаються наші земляки, ми поцікавилися в кардіолога Юлії Олександрівни Решко та кардіохірурга Артема Торемурадовича Байлиєва, котрий повідомив: «Найчастіше пацієнти мають ішемічні хвороби серця. Уже було оглянуто 22 пацієнти, серед яких, на жаль, є підлітки та молоді люди…»

Валентина Дмитрівна Пивовар підкреслила: «Це вже третій виїзд до нашого центру лікарів-кардіологів, який проводиться в рамках підписаного Меморандуму про співпрацю. На консультації прийшли ті пацієнти, яких направили сімейні лікарі. Хтось із хворих продовжить лікування за рекомендаціями фахівців, комусь доведеться пройти подальше дообстеження в столиці, але головне — врятувати кожне життя. Нагадую жителям громади: тримайте зв’язок зі своїми сімейними лікарями, адже плануємо ще організувати виїзний прийом лікарями Інституту педіатрії, акушерства і гінекології імені академіка О. М. Лук’янової НАМН України та фахівцями Інституту урології ім. академіка О. Ф. Возіанова, як би не було складно зробити це в умовах сьогодення».

Очільник громади висловлює щиру вдячність лікарям, котрі працювали до останнього пацієнта, та всім, хто долучився до організації й проведення виїзного прийому пацієнтів Богуславської громади лікарями-кардіологами, адже турбота про здоров’я кожного жителя нашого краю, особливо під час війни, — це ще один крок до перемоги...

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень