A A A K K K
для людей із порушенням зору
Богуславська міська громада
Київська область, Обухівський район

БОГУСЛАВСЬКУ ГРОМАДУ З РОБОЧИМ ВІЗИТОМ ВІДВІДАЛИ ПРЕДСТАВНИКИ КИЇВСЬКОГО РВ АМУ

Дата: 27.05.2021 13:31
Кількість переглядів: 391

БОГУСЛАВСЬКУ ГРОМАДУ З РОБОЧИМ ВІЗИТОМ ВІДВІДАЛИ ПРЕДСТАВНИКИ КИЇВСЬКОГО РВ АМУ

 

26 травня 2021 року виконавчий директор Київського регіонального відділення Асоціації міст України Олександр Дехтярчук та регіональний консультант проєкту USAID ПУЛЬС з бюджетних питань Тетяна Ревенко відвідали з робочим візитом Богуславську міську громаду, яка є членом  АМУ у Київській області. 

Консультаційна зустріч відбулася за участі першого заступника міського голови Олександра Салати, заступника міського голови Олександра Гогулі, начальника управління фінансів, фахівців управління фінансів, керівників структурних підрозділів виконкому з питань земельних ресурсів та архітектури. У ході консультації було обговорено новели земельного законодавства, проаналізовано надходження до місцевого бюджету. Представники Київського РВ запропонували заходи щодо наповнення дохідної частини, надали рекомендації щодо складання прогнозу бюджету на середньостроковий період, розробки стратегії розвитку громади. Консультація була плідною і насиченою, адже після об’єднання, місцевих виборів, численних законодавчих змін у представників громади –учасників зустрічі виникає чимало запитань щодо подальших кроків. І вони отримали вичерпні відповіді.

Також у ході зустрічі представники Київського РВ АМУ проінформували про пріоритетні напрями діяльності Асоціації міст України.

Зокрема, консультант з бюджетних питань Тетяна Ревенко розповіла про законодавчі ініціативи щодо збільшення та справедливого зарахування частки ПДФО до місцевих бюджетів:

1) законопроєктами №5066 та №5066-1, що розроблялися за участі АМУ, пропонується, починаючи із 2022 року, збільшити відсоток зарахування податку на доходи фізичних осіб до доходів загального фонду бюджетів територіальних громад із 60 до 65 відсотків.

2) законопроєкти №5244-3 та №5364 (розроблявся за участі АМУ) передбачають забезпечення сплати ПДФО за місцем розміщення виробничих потужностей, а не за місцем реєстрації головного офісу. Законопроєкт №5364, окрім унормування поняття «відокремлений підрозділ», також пропонує встановити контроль з боку контролюючих органів за дотриманням платниками вимог податкового законодавства в частині порядку сплати ПДФО до відповідних місцевих бюджетів за їх місцезнаходженням, та запровадити відповідальність для платників за порушення порядку сплати податку до відповідних місцевих бюджетів.

Крім того, представників громади було проінформовано про те, що уряд України ініціював вилучення з бюджетів громад 5% роздрібного акцизу з тютюну і заклав відповідну норму в законопроєкт. Через це муніципалітети можуть втратити понад 2,4 млрд грн, а справедливих компенсаторів для кожної громади Мінфін не може запровадити. Тому необхідно консолідувати зусилля громад і у співпраці з народними депутатами України не допустити вилучення з бюджетів громад 5% роздрібного акцизу на тютюн.

Консультацію надано в рамках проєкту "Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні" (ПУЛЬС), який реалізує Асоціація міст України за підтримки USAID.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень