A A A K K K
для людей із порушенням зору
Богуславська міська громада
Київська область, Обухівський район

«Гаряча лінія» на тему: «Добровільне декларування активів фізичних осіб».

Дата: 18.08.2021 14:19
Кількість переглядів: 504

Заступником начальника Обухівського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління податкового адміністрування фізичних осіб ГУ ДПС у Київській області Галиною ПЕЛЕШЕНКО проведено сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему: «Особливості одноразового спеціального декларування статків. Об’єкти декларування».

         Надаємо увазі читачів найцікавішу  підбірку запитань – відповідей на дану тематику.

  1. Що не може бути об’єктом декларування?

Об’єктами декларування не можуть бути, зокрема:

а) активи фізичної особи, одержані (набуті) декларантом внаслідок вчинення діяння, що містить ознаки кримінального правопорушення, крім кримінальних правопорушень або інших порушень законодавства, пов’язаних із:

? ухиленням від сплати податків, зборів (обов’язкових платежів);

? ухиленням від сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування;

? порушеннями у сфері валютного законодавства;

? порушеннями у сфері захисту економічної конкуренції в частині порушення, передбаченого пунктом 12 статті 50 Закону України «Про захист економічної конкуренції»;

б) активи фізичної особи, які належать декларанту, стосовно якого розпочато досудове розслідування або судове провадження щодо таких активів за ознаками кримінальних правопорушень;

г) кошти в національній та іноземній валютах, які на дату подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації перебувають у готівковій формі;

ґ) активи декларанта, які обліковуються (знаходяться) на рахунках фінансових установ та/або розташовані (зареєстровані) на території країни, визнаної державою-агресором згідно із законом, чи мають джерела походження з такої країни.

 

  1. Чи зазначається в добровільній декларації інформація про джерела одержання (набуття) декларантом об’єктів декларування?

            В одноразовій (спеціальній) добровільній декларації не зазначається інформація про джерела одержання (набуття) декларантом об’єктів декларування. Контролюючому органу забороняється вимагати додаткові документи, крім передбачених підрозділом 9 прим. 4 розділу ХХ Кодексу.

            Інформація, що міститься в одноразовій (спеціальній) добровільній декларації, є податковою інформацією.

  1. Кому заборонено подавати декларацію?

            Заборонено подавати декларацію: малолітнім/неповнолітнім або недієздатним особам, або особам, дієздатність яких обмежена; особам, по відношенню до яких з боку України застосовані спеціальні економічні та інші обмежувальні санкції; особам, які за будь-який рік, починаючи з 1 січня 2005 року, подавали або мають подавати декларації відповідно до законів, що визначають чи визначали правові та організаційні засади у сфері запобігання корупції (крім тих, які претендували або претендують на зайняття посад, перебування на яких вимагає чи вимагало від особи подання відповідної декларації, та не були призначені або обрані на відповідні посади).

Обухівський сектор організації роботи

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень