A A A K K K
для людей із порушенням зору
Богуславська міська громада
Київська область, Обухівський район

Богуславська ДПІ Головного управління ДПС у Київській області інформує!

Дата: 08.09.2021 15:27
Кількість переглядів: 414

Фото без опису

 

 

Сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» в Богуславській ДПІ

 

У Богуславській ДПІ Головного управління ДПС у Київській області відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему: «Програмний РРО: реєстрація та переваги»

На запитання відповідала начальник Богуславської ДПІ Вікторія ПІДОПРИГОРА

Надаємо увазі читачів найцікавіші запитання та відповіді до них.

 

1. В яких випадках можна застосовувати програмне РРО?

Суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або в безготівковій формі (із застосуванням електронних платіжних засобів, платіжних чеків, жетонів тощо) при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, а також операції з приймання готівки для подальшого її переказу  відповідно до п.1 ст. 3 Закону України від 06.07.1995року №265 «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій  у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» можуть використовувати як ПРРО так і класичний РРО.

Лише забороняється використання програмних реєстраторів розрахункових операцій при оптовій та/або роздрібній торгівлі пальним.

 

2. Як здійснюється реєстрація програмного РРО?

Після того як платник скачає з сайту ДПС безкоштовне програмне забезпечення або придбає незалежну програму, а також встановить на свій пристрій, йому необхідно буде зареєструвати цей програмний РРО.

Реєстрація програмного РРО буде здійснюватися платником податків через Електронний кабінет (далі – ЕК). Через ЕК буде повідомлятися певна інформація про користувача даного програмного  РРО, буде присвоєно фіскальний номер програмного РРО та включено його до відповідної бази даних.

При реєстрації на кожний програмний РРО буде надано набір фіскальних номерів, які потім будуть присвоюватися кожному чеку по факту видачі їх в режимі офлайн.

 

3. Який порядок та термін реєстрації ПРРО?

Для реєстрації ПРРО складається Заява про реєстрацію програмних реєстраторів розрахункових операцій за ф. №1-ПРРО (J/F 1316602). Реєстраційна заява за ф. №1-ПРРО в електронній формі з дотриманням вимог законів у сфері електронного документообігу та використання електронних документів подається за основним місцем обліку суб’єкта господарювання як платника податків до фіскального сервера засобами Електронного кабінету (портального рішення для користувачів або програмного інтерфейсу (АРІ))або засобами телекомунікацій.

У разі відсутності підстав для відмови у реєстрації ПРРО реєструється шляхом присвоєння програмним забезпеченням фіскального сервера фіскального номера ПРРО із внесенням даних до Реєстру ПРРО.

Про реєстрацію ПРРО суб’єкту господарювання направляється інформація у другій квитанції із зазначенням присвоєного під час реєстрації фіскального номера ПРРО.

Датою реєстрації ПРРО є дата формування фіскального номера ПРРО.

Про результати обробки реєстраційної заяви за ф. №1-ПРРО, суб’єкту господарювання надається або направляється інформація засобами Електронного кабінету або засобами телекомунікацій:

  • у день отримання реєстраційної

заяви за ф. №1-ПРРО, якщо реєстраційна заява за ф. №1-ПРРО, надійшла не пізніше 16.00 робочого (операційного) дня;

  • не пізніше наступного робочого дня, якщо реєстраційна заява за ф. №1-ПРРО надійшла після 16.00 робочого (операційного) дня.

4.  Якщо вже використовується касовий апарат, чи необхідно реєструвати програмний?

Суб’єкт господарювання самостійно, виходячи з власних потреб, обирає вид РРО (програмний та/або апаратний) засобами якого має намір здійснювати реєстрацію розрахункових операцій відповідно до вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг»

У випадку, коли суб’єкт господарювання приймає рішення використовувати програмний РРО замість апаратного, реєстрацію апаратного РРО необхідно буде скасувати.

 

 

Богуславська ДПІ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень