A A A K K K
для людей із порушенням зору
Богуславська міська громада
Київська область, Обухівський район

Чергова 23-я сесія міської ради розпочала свою роботу з приємного сюрпризу...

Дата: 30.10.2021 08:17
Кількість переглядів: 325

Фото без опису

 

 

Чергова 23-я сесія міської ради розпочала свою роботу з приємного сюрпризу — міський голова Віталій Хоменко передав Подяку управління туризму Київської обласної державної адміністрації родині громадських активістів Олені та Євгенію Пузаткам за вагомий особистий внесок у розвиток туристичної галузі Київської області. Цілком заслужене визнання!

Далі депутати приступили до розгляду звернень депутатів:

- до Кабінету Міністрів України та Верховної Ради України 9-го скликання щодо соціально-економічного захисту громадян України під час проходження опалювального сезону 2021-2022 рр. та справедливу тарифікацію опалення та постачання гарячої води, в якому, зокрема, вимагають надати можливість територіальним громадам закуповувати український газ власного видобутку для потреб населення та бюджетних установ за собівартістю +30% рентабельності та без передоплати — для того, щоби громади змогли встановити соціально обґрунтовані тарифи;

- до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України з приводу належного фінансового забезпечення сфери охорони здоров’я, де прописали негайне погашення заборгованості з виплати заробітної плати медичним працівникам; вжиття невідкладних заходів для недопущення скорочення посад медичних працівників; у проекті Державного бюджету на 2022 рік передбачити фінансування сфери охорони здоров’я у повному обсязі;

- до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо неприпустимості грубого наступу на фінансову спроможність місцевого самоврядування. Зокрема, йдеться про те, що законопроект про внесення змін до Бюджетного кодексу України (№ 6062) знищить фінансову децентралізацію і інфраструктурні проекти на місцевому рівні. Цим проектом передбачається ліквідація з 2023 року бюджету розвитку місцевих бюджетів, що є катастрофою для територіальних громад.

Левову частину часу депутати відвели для обговорення питань врегулювання земельних відносин. З огляду на деякі робочі моменти, виявлені напередодні «земельною» комісією, до частини питань було вирішено повернутись пізніше, проекти рішень з окремих питань депутати не підтримали.

Що ж до проекту рішення «Про внесення змін до рішення Богуславської міської ради № 10-01-VІІІ від 14.12.2020 року «Про утворення старостинських округів та затвердження старост», то депутати підтримали пропозицію голови громади і зняли питання з голосування в частині внесення змін, мотивуючи це тим, що укрупнення старостинських округів зараз не на часі і не на користь жителів громади, та затвердили Положення про старосту.

Рішенням сесії збільшився перелік адміністративних послуг, які надаються через відділ «Центр надання адміністративних послуг» виконавчого комітету Богуславської міської ради». Сподіваємось, що найближчим часом у ЦНАП можна буде оформити реєстрацію народження, шлюбу та смерті. Паралельно у громаді працюватиме і відділ державної реєстрації актів цивільного стану.

Також депутати затвердили звіт про виконання міського бюджету громади за 9 місяців та заслухали пропозиції щодо внесення змін до рішення від 23.12.2020 року № 55-03-VІІІ «Про міський бюджет Богуславської територіальної громади на 2021 рік», за якими збільшили поточні видатки на Програму соціальної підтримки Богуславського районного об’єднання батьків, дітей та молоді з особливими потребами «Першоцвіт», на Програму фінансової підтримки КНП БМР «Богуславська центральна лікарня» і для функціонування телестудії «Богуслав».

До написання бюджету громади тепер залучатимуть і активних жителів громади, які матимуть право брати участь у процесі розроблення та ухвалення рішень щодо питань покращення інфраструктури Богуславської міської ТГ та добробуту її жителів. Це прописано у Положенні про бюджетування за участі громадськості, яке схвалили депутати.

Затвердили депутати і проект рішення про надання дозволу соціально-гуманітарному управлінню виконавчого комітету Богуславської міської ради на укладення договорів оренди комунального майна (нежитлових приміщень), що належать до власності Богуславської територіальної громади. Зокрема, йшлося саме про нежитлові приміщення Будинку культури, які здаватиму в оренду через систему Прозоро, та приміщення у клубних філіях трьох сіл громади, які перебувають в оренді.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень