A A A K K K
для людей із порушенням зору
Богуславська міська громада
Київська область, Обухівський район

Подання спеціальної одноразової декларації, застосування ПРРО та облік товарних запасів – питання, які розглядалися під час зустрічі з платниками в Богуславській ДПІ

Дата: 11.01.2022 14:49
Кількість переглядів: 621

Фото без опису

 

 

Сьогодні в Богуславській ДПІ ГУ ДПС у Київській області відбулась зустріч начальника ДПІ Вікторії Підопригори з фізичними особами-підприємцями щодо застосування РРО чи ПРРО з 1 січня 2022 року та інших новацій податкового законодавства.

Вікторія Підопригора проінформувала присутніх, що з 1 січня 2022 року є обов'язковим застосування реєстраторів розрахункових операцій або програмних реєстраторів розрахункових операцій платниками єдиного податку другої-четвертої груп, які проводять готівкові розрахунки незалежно від обраного виду діяльності на території міст та селищ.

Водночас, зауважила, що не зобов’язані застосовувати касові апарати ті фізичні особи-підприємці – платники єдиного податку другої-четвертої груп, яким відповідно до постанови КМУ від 23.12.2021 року № 1359 дозволено замість РРО чи ПРРО використовувати розрахункові книжки та книги обліку розрахункових операцій (РК та КОРО) при продажу товарів (крім підакцизних) на території села, якщо:

- річний обсяг розрахункових операцій не перевищує 167 МЗП (у 2022 році – 1 085 500 грн.) на один структурний (відокремлений) підрозділ;

- така торгівля не здійснюватиметься в одному торговельному об’єкті, де також продаються підакцизні товари;

- такими фізичними особами-підприємцями не здійснюється дистанційна торгівля, в тому числі через мережу Інтернет;

- сільськими радами та радами об’єднаних територіальних громад не прийнято рішення про обов’язкове застосування РРО чи ПРРО на території відповідних громад.

З 2022 року не повинні використовувати РРО чи ПРРО лише ФОПи першої групи.

Також керівник податкової інспекцї розповіла про Порядок ведення обліку товарних запасів для фізичних осіб-підприємців, передбачених наказом Міністерства фінансів України від 03.09.2021 № 496.

Крім цього, розповіла  присутнім про порядок заповнення та подання декларації з одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів.

На завершення заходу Вікторія Підопригора наголосила, що з 1 січня 2022 року Державною казначейською службою України змінені реквізити рахунків для зарахування платежів до загального фонду державного бюджету. З новими реквізитами рахунків можна ознайомитись на сайті Головного управління ДПС у Київській області в розділі «Бюджетні рахунки».

Обухівський сектор організації роботи

Організаційно-розпорядчого управління

ГУ ДПС у Київській області.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень