A A A K K K
для людей із порушенням зору
Богуславська міська громада
Київська область, Обухівський район

Подання спеціальної одноразової декларації, застосування ПРРО та листування з податковими органами за допомогою електронного кабінету – питання, які розглядалися під час вебiнару в Богуславській ДПІ

Дата: 25.01.2022 15:24
Кількість переглядів: 751

Фото без опису

 

Сьогодні в Богуславській ДПІ ГУ ДПС у Київській області відбувся вебiнар начальника ДПІ Вікторії Підопригори з представниками Богуславської територіальної громади, громадських організацій  та фізичними особами-підприємцями щодо застосування РРО чи ПРРО з 1 січня 2022 року, листування з податковими органами за допомогою електронного кабінету та подання спеціальної одноразової декларації.

Вікторія Підопригора проінформувала присутнiх, що при здійсненні роздрібної торгівлі на території села товарами (крім підакцизних товарів) ФОП-платникам єдиного податку другої-четвертої груп дозволено проводити розрахункові операції без застосування реєстраторів розрахункових операцій та/або програмних із використанням розрахункових книжок та книг обліку розрахункових операцій.

Зазначене передбачено постановою Кабінету Міністрів України від 23.08.2000 № 1336 (у редакції постанови КМУ від 23.12.2021 №1359, яка набрала чинності з 1 січня 2022 року).

Постановою № 1336 затверджений Перелік окремих форм та умов проведення діяльності у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, яким дозволено проводити розрахункові операції без застосування РРО та/або ПРРО з використанням розрахункових книжок та книг обліку розрахункових операцій .

Також керівник податкової інспекцї розповіла про Порядок заповнення та подання декларації з одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів.

Крім цього, довела до присутніх переваги подання звітності в електронному вигляді та нагадала, що ознайомитися з інформацією щодо сплати податків, зборів, платежів фізичними особами можна у меню «Стан розрахунків з бюджетом» розділу «Допомога» Електронного кабінету.

Зауважила, що робота у приватній частині Електронного кабінету здійснюється з використанням кваліфікованого електронного підпису, отриманого у будь-якого Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг.

Вхід до Електронного кабінету здійснюється за адресою: https://cabinet.tax.gov.ua, а також через офіційний вебпортал ДПС.

На завершення заходу Вікторія Підопригора вiдповiла на питання присутнiх як з одноразового декларування, так і з питань реєстрації ПРРО.

Богуславська ДПІ ГУ ДПС у Київській області.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень