A A A K K K
для людей із порушенням зору
Богуславська міська громада
Київська область, Обухівський район

5500 безробітних осіб здобули роботу з початку року

Дата: 03.06.2022 08:19
Кількість переглядів: 649

Фото без опису

У той же час 925 з них отримали роботу ще до набуття статусу безробітного.

Служба зайнятості Київської області представлена 28 центрами зайнятості та філіями.

На сьогодні у дистанційному режимі продовжує працювати Ірпінський міський центр зайнятості. Усі інші, а саме 27 центрів зайнятості та філій працюють у звичайному режимі.

Інновації у реєстрації безробітних

Згідно Постанови Кабінету Міністрів України від 19 березня 2022 року №334 затверджено спрощений порядок реєстрації громадян у службі зайнятості. Реєстрація безробітного здійснюється в день подання заяви про надання статусу безробітного до обраного шукачем роботи центру зайнятості особисто, під час безпосереднього відвідування, в електронній формі за допомогою засобів Єдиного державного веб-порталу електронних послуг, у тому числі мобільного додатку Порталу Дія, або за допомогою засобів телекомунікаційного зв’язку.

З 01.05.2022 року через GOOGLE-ФОРМУ (http://surl.li/bxopt) надійшло 132 заяви про надання статусу безробітного та про призначення допомоги по безробіттю, а також 96 заяв поданих через ЧАТ-БОТ Державної служби зайнятості (https://chatbot.page/oZBkH-) .

Покрокова інструкція для реєстрації у службі зайнятості он-лайн за посиланням: https://www.dcz.gov.ua/storinka/reg_on-line

Компенсація оплати праці на працевлаштування ВПО

Компенсація витрат надається у розмірі 6500 гривень щомісяця за кожну працевлаштовану особу, за яку роботодавець сплачує єдиний соціальний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Загальна тривалість надання такої компенсації не може перевищувати двох місяців з дня працевлаштування внутрішньо переміщеної особи.

Надати заяву на отримання вищезазначеної компенсації роботодавець може в паперовій формі безпосередньо до міських, районних, міськрайонних центрів зайнятості та філій; в електронній формі через Портал Дія.

Регіональний центр зайнятості здійснює перерахування коштів роботодавцю протягом 5 робочих днів після прийняття рішення щодо надання компенсації витрат або отримання відомостей з Реєстру роботодавців отримувачів компенсації витрат через Портал Дія.

Станом на 30.05.22 року Київською обласною службою зайнятості було прийнято 74 рішення, з них 69 позитивних на працевлаштування 117 осіб.

Консультації з питання отримання компенсації за працевлаштованих ВПО отримали 1800 підприємств.

До Київської обласної служи зайнятості за сприянням у працевлаштуванні можуть звертатись усі незайняті громадяни, які бажають працювати, а також зайняті громадяни, які бажають змінити місце роботи, працевлаштуватися за сумісництвом чи у вільний від навчання час.

Реєстрація безробітних, які звертаються за сприянням у працевлаштуванні, проводиться центром зайнятості незалежно від зареєстрованого місця проживання чи перебування.

Телефони гарячої лінії

Київський обласний центр зайнятості:

0637012742, 0935423034, 0992015099, (04574) 5-50-70, (04568) 5-15-67.

Телеграм канал: https://t.me/kievoblcz

Сайт: https://kir.dcz.gov.ua/

Фейсбук: https://www.facebook.com/kyivobl

Інстаграм: https://instagram.com/kobl_cz?utm_medium=copy_link

Дія: https://diia.gov.ua/services/dopomoga-po-bezrobittyu

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень