A A A K K K
для людей із порушенням зору
Богуславська міська громада
Київська область, Обухівський район

28 липня українці вперше відзначатимуть День Української Державності!

Дата: 27.07.2022 13:50
Кількість переглядів: 333

 

"В умовах збройної агресії Російської Федерації проти України країна-агресор на найвищому державному рівні активно просуває фейковий образ російської держави як захисника традиційних цінностей, закладених за часів Київської Русі, — православ'я, народності та державності. За цим фейковим образом українці не є окремим народом, який має свою понад тисячолітню історію державотворення, а є складовою триєдиного російського народу, а історія Київської Русі — етап російської державності. Ці тези фактично стають ідеологічним приводом до обґрунтування продовження збройної агресії Російської Федерації проти України", — зазначено в законопроєкті про запровадження нового державного свята, який подав минулого року до Верховної Ради Президент Володимир Зеленський.

Та на відміну від них, ми знаємо свою споконвічну історію та історію державотворення. Українська державність означає тисячолітню історію багатомільйонного народу, десятків поколінь зі своєю мовою, звичаями, традиціями, своїм військом і своїми героями. І тому будь-які спроби вкрасти у нас якийсь історичний період чи історичну постать є жалюгідними.

Саме на вшанування видатного державотворця Київського князя Володимира Великого у День Хрещення Київської Русі-України — 28 липня — встановлено День Української Державності, який утверджує зв’язок українців багатьох поколінь, які зберігають свою культуру, самобутність, український характер. Характер, прагнення миру, ставлення до життя й України, які дозволяють виборювати перемоги у ворога.

Сьогодні наші воїни мужньо боронять Україну на фронті. Мільйони українців — у кожній маленькій громаді чи у великому місті — створили міцний народний тил, який потужно допомагає армії. Невпинно працює і дипломатичний фронт.

Ми — громадяни вільної країни! Українці ніколи не віддавали і віддадуть своєї незалежності й самобутності. Збережуть єдність і зараз, адже це найважливіше завдання, яке всі ми обов’язково виконаємо. Бо прагнемо жити в єдиній і суверенній країні, де панують українці!

Слава Україні!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень