Богуславська міська громада
Київська область, Обухівський район

1 квітня 2023 року стартує конкурс на створення офіційної символіки Богуславської міської територіальної громади

Дата: 27.03.2023 09:34
Кількість переглядів: 918

Фото без опису

 

ОГОЛОШЕННЯ

про проведення конкурсу на створення офіційної символіки

 Богуславської міської територіальної громади

 

        Відповідно до рішення виконавчого комітету Богуславської міської ради від 22 березня 2023 року № 58/4 та на підставі Протоколу № 1 засідання оргкомітету проведення конкурсу на створення офіційної символіки Богуславської міської територіальної громади від 09 лютого 2022 року повідомляємо про наступне:

  1. Конкурс на створення офіційної символіки Богуславської міської територіальної громади стартує 01 квітня 2023 року;

  2. Прийом заявок на участь у конкурсі до 16.00 год. 30 червня 2023 року на електронну адресу sgu_culturemr@ukr.net;

  3. Конкурс проводиться в чотирьох номінаціях:

  • Конкурсна номінація – створення логотипу Богуславської міської територіальної громади.

  • Конкурсна номінація - створення слогану (гасло) Богуславської міської територіальної громади.

  • Конкурсна номінація – створення герба Богуславської міської територіальної громади.

  • Конкурсна номінація – створення прапору Богуславської міської територіальної громади.

  1. 03-07 липня 2023 року - відбір оргкомітетом в рамках відкритої бренд-сесії найкращих ідей.

  2. 07 липня 2023 року – оприлюднення конкурсних робіт двох або більше фіналістів за кожною номінацією для онлайн-голосування за найкращу концептуальну пропозицію протягом п’яти днів на публічних сторінках Богуславської міської ради.

  3. 12 липня 2023 року – оголошення результатів з подальшим поданням результатів на затвердження до Богуславської міської ради, а також оприлюднення підсумкових протоколів по номінаціях із зазначенням загальної кількості набраних балів кожного учасника.

  4. Участь у Конкурсі є безкоштовною. В номінаціях Конкурсу можуть приймати участь як фізичні, так і юридичні особи, громадські організації або творчі групи (колективи). Творчі групи (колективи), які не є юридично зареєстрованими, а лише об’єдналися задля участі у номінаціях конкурсу на створення символіки у Заявці на участь зазначають особисті дані про всіх учасників групи (колективу), а також всі учасники підписують згоду на обробку персональних даних, згідно вимог чинного законодавства.

  5. В комплект конкурсної роботи заявника для участі в конкурсній номінації входять:

заповнена форма заяви з зазначенням даних про учасника (ПІБ або назва учасника, зворотна адреса та контакти, копія документу, що посвідчує особу (и), ескізи конкурсної роботи, короткий опис із поясненням значення використаних елементів та кольорової гами та згода на обробку персональних даних.

  1. Один заявник має право прийняти участь у всіх номінаціях, але заявку на кожну номінацію подавати окремо.

  2. Оцінювання робіт: роботи конкурсантів оцінюються за 100 бальною шкалою. Максимальна оцінка Конкурсної комісії 70 балів. Конкурсна робота (одна з трьох), яка набрала найбільшу кількість голосів при он-лайн голосуванні отримує додаткових 30 балів. (максимум 30 – 20 - 10 додаткових балів за І – ІІ – ІІІ місця відповідно).

  3. Конкурсні роботи (заявки) обов’язково кодуються, щоб оргкомітет та учасники голосування не знали авторів і були максимально об’єктивні в оцінюванні.

  4.  Конкурс може бути продовжено або скасовано через те, що не було знайдено гідної роботи, що відповідає всім вимогам,  на перших етапах конкурсу.

  5.  Прийом робіт на конкурс в електронному вигляді. Всім учасникам після отримання роботи, надходить відповідь (зворотній зв’язок).

 

ВИМОГИ

до конкурсних робіт в номінації створення ЛОГОТИПУ

Богуславської міської територіальної громади

 

          Логотип повинен асоціюватись з образом, історією, культурою та традиціями об’єднаної громади та базуватись на основі наступних принципів:

          1. Простота (логотип не повинен бути перевантаженим).

          2. Привабливість (логотип повинен на себе звертати увагу, викликати емоції).

          3. Читабельність (логотип не повинен змушувати розшифровувати інформацію).

          4. Запам’ятовуваність (логотип повинен допомагати ідентифікувати громаду).

          5. Універсальність (логотип повинен використовувати універсальні дизайнерські прийоми і інструменти).

          6. Оригінальність (логотип повинен бути відмінним від інших).

          7. Асоціативність (логотип повинен викликати потрібний асоціативний ряд).

          8. Унікальність (логотип повинен мати неповторне поєднання всіх компонентів).

          9. Креативність (логотип повинен мати певну родзинку, прихований сенс або послання).

          10. Опис із поясненням значення використаних елементів та кольорової гами.

 

ВИМОГИ

до конкурсних робіт в номінації створення СЛОГАНУ (ГАСЛО)

Богуславської міської територіальної громади

 

           1. Короткий, не більше 4-х слів.

           2. Українською мовою та англійський переклад.

           3. Характеризує регіональну ідею громади.

           4. Передає унікальність, автентичність Богуславщини, розкриває її невідомі, оригінальні, цікаві сторони.

          5. Легко запамятовується.

          6. Продовжує речення «Богуславщина - …»

          7. Основний меседж слогану націлений на гостей краю, які тут ще ніколи не були та нічого про Богуславщину не чули.

          8. Слоган має бути оригінальний, емоційно забарвленим, виключати подвійне тлумачення, відповідати менталітету громади.

         9. Авторське пояснення до Слогану (гасло).

ВИМОГИ

до конкурсних робіт в номінації створення ГЕРБУ

Богуславської міської територіальної громади

 Для досягнення повноцінності герба при створенні нових знаків велике значення має використання сюжетів легенд, пов’язаних із розвитком території чи виникненням населеного пункту, розкриття змісту назви поселення (або версії про походження топоніма), відображення якихось специфічних місцевих особливостей, котрі підкреслюватимуть у гербі індивідуальність конкретного гербоносія та не втрачатимуть свого значення протягом тривалого часу.

Загальні вимоги:

  1. Герб мусить подаватися у щиті. Рекомендована форма щита для територіальних громад міст, селищ і сіл - із заокругленою нижньою частиною.

  2. У гербі застосовуються метали (срібло і золото) та кольори-емалі (синій, червоний, чорний, зелений і пурпуровий). Обов’язковим є дотримання правила геральдичної колористики, за яким можна наносити "металеві" фігури у "кольоровому" полі щита та навпаки, але недопустимо наносити "метал" на "метал", чи "емаль" на "емаль" (наприклад, зелений елемент на синьому полі).

  3. Гербовий малюнок має відповідати вимогам геральдичної композиції.

  4. У щиті герба використовуються так звані геральдичні і негеральдичні фігури.

            Рекомендується застосовувати невелику кількість фігур, щоб не перевантажувати герб. Зображені у полі щита й повернуті у профіль людські постаті, тварини, риби, птахи, фантастичні та легендарні істоти мають дивитися праворуч (вліво від глядача). Виняток робиться у випадку зображення у щиті двох таких істот, які можуть бути повернуті одна до одної обличчям або спинами, а також при використанні зображення св. Юрія Змієборця (для відмінності різних гербів, оскільки цей символ досить поширений в українській геральдиці). При зображенні у полі щита рухомих засобів (наприклад, човен, паровоз і т. п.) напрямок їхнього руху має бути геральдично вправо (вліво від глядача).

  1. У щиті герба можуть застосовуватися ділення. Бажаним є використання однопольових гербів або з малою кількістю ділень, що диктується як історичною традицією, так і вимогами виразності знака.

  2. Гербовий малюнок має бути двомірним, без півтіней і перспективних зображень.

  3. До гербового малюнку (у щит) не дозволяється вносити зображення Державного герба України, дату заснування, назву гербоносія чи інші написи (окрім окремих літер - сиглів). Такі деталі можуть вкомпоновуватися поза щитом, на додаткових планках чи стрічках при використанні герба на значках, в’їзних знаках, вимпелах, сувенірах тощо, або на відповідних місцях і елементах у великому гербі.

  4. Не допускається використання у гербах, позащитових елементах та прапорах символів і атрибутів сучасних іноземних держав і таких, що вже не існують (наприклад, імператорські корони, орденські стрічки і т. п.), а також написів, що засвідчують неактуальний сьогодні статус (наприклад, вільного королівського міста).

  5. Не допускається використання одночасно різними користувачами однакових гербів чи прапорів (у т.ч., наприклад, областю чи районом і її адміністративним центром).

  6.  За змістом символіка герба має відображати одну або кілька особливостей поселення (наприклад, його назву, причини розвитку, специфічних місцевих представників фауни чи флори і т. п.). Недоцільно перенасичувати герб багатьма сюжетами або вносити до нього поширені елементи (шестерня, колосок, хвильки), котрі можуть характеризувати і будь-яке інше місто. Необхідно також уникати так званих "гібридних" фігур (скажімо, півколби і півшестерні).

  7. У гербах рекомендується щит вписувати у декоративний картуш та увінчувати міською мурованою короною з трьома мерлонами (зубцями) - червоною міською мурованою короною з трьома зубцями, або золотою сільською короною (з п'яти колосків). При потребі можливе використання великого герба, у якому фігурують такі додаткові елементи, як щитотримачі, девізні стрічки та ін. (подібні герби рекомендуються переважно для обласних центрів чи визначних історичних поселень).

  8. Великі герби областей і районів можуть вписуватися у рослинні вінки, перевиті стрічками, або застосовуватися зі щитотримачами, стрічками, увінчуватися декоративними коронами зі стилізованими рослинними зубцями (така практика вже сформувалася протягом останніх років). На позащитових стрічках може наноситись державною мовою текст девізу або офіційна назва гербоносія.

  9.  Опис із поясненням значення використаних елементів та кольорової гами.

 

ВИМОГИ

до конкурсних робіт в номінації створення ПРАПОРУ

Богуславської міської територіальної громади

 

Символіка прапора або пов'язана з гербом:

  • повторює гербовий малюнок без щита;

  • має кольори та окремі елементи герба;

  • несе зображення герба у щиті (хоча цей принцип вважається найпримітивнішим);

  • або має самостійне значення.

  1. У прапорі, на відміну від герба, можливе використання більшої кількості кольорів та їх відтінків (замість срібла і золота доцільно вживати відповідно білий і жовтий колір; срібними й золотими можуть залишатися елементи герба, якщо він наноситься на прапор у щиті).

  2. Для прапора обов’язково нормується співвідношення сторін та пропорції основних фігур, оскільки цей символ може тиражуватися у різних розмірах і в усіх випадках має відповідати еталонному зображенню. Розміри та вигляд древка чи навершя (вістря) не нормуються. Прапор громади не може бути більшого розміру від Державного прапора України.

  3. Окремі положення:

    1. Прапори територіальних громад міст, міських районів, селищ і сіл мають
      квадратну форму. Можуть застосовуватися як звичайні прапори (з вертикальним кріпленням    до древка), з додатковим горизонтальним кріпленням
      (у стаціонарних умовах - у сесійному залі чи кабінеті міського голови) або як хоругви (тільки з горизонтальним кріпленням).

    2. Для територіальної громади (ТГ), а також для місцевих рад, до складу яких входить більше одного населеного пункту, рекомендується використовувати герб і прапор адміністративного центру (або титульного населеного пункту) як загальні презентаційні символи ОТГ чи місцевої ради.

  4. Опис із поясненням значення використаних елементів та кольорової гами.

 

ТЕХНІЧНІ ВИМОГИ

        Графічне зображення подається в електронному вигляді:

       1. у растровому форматі файлів (*jpeg,*png., png, .jpg, .tif, .ai, .eps (300 dpi)+ альфа-канал (на прозорому фоні));

       2. Логотип має бути розроблений в 4-х варіантах зображення:

- повнокольорове зображення на білому тлі;

- чорно-біле зображення на білому тлі;

- кольорове зображення на чорному тлі;

- чорно-біле зображення на чорному тлі.

      3. Горизонтальні та вертикальні (якщо є) версії логотипу

      4. Україномовні, англомовні версії логотипу

      5. Слоган (гасло) подавати обов'язково у двох версіях україномовній та англомовній.   

      6. Вимоги до ескізу:

      - Зазначена палітра кольорів ескізу (головний колір та додаткові) з прописаними кодами (RGB та CMYK) 

      - Зазначені шрифти (основні та додаткові)

     - Візуалізовані приклади використання айдентики (чашки, торби, адресні таблички, візитки, футболки тощо) + приклади патернів.

 

Заступник міського голови з питань

діяльності виконавчих органів                                               Олександр ГОГУЛЯ

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень