A A A K K K
для людей із порушенням зору
Богуславська міська громада
Київська область, Обухівський район

ВІДЛУННЯ ЗАХОДУ. «ПОРТАЛ КРІЗЬ СТОЛІТТЯ: УКРАЇНСЬКЕ ВОЇНСТВО»

Дата: 08.05.2023 16:53
Кількість переглядів: 137

Фото без опису

Фото без опису

 

Благодійний історико-просвітницький захід, який 6 травня проходив під патронатом Богуславського міського голови Віталія Миколайовича Хоменка, зібрав шалену кількість людей на острові «Казка». Передати атмосферу заходу словами неможливо, адже це потрібно було побачити, почути, відчути й поринути у віхи Українського воїнства разом із таборами історичних реконструкторів.

На площі ще перед містком, який веде до острова, потрапляємо на ярмарок місцевих майстрів, де можна було придбати найрізноманітніші вироби ручної роботи та спробувати себе в ролі рукодільниць. Потім проходимо до банерів із історичними даними про українські війська в різні часи. Приємним бонусом було й те, що організатори «Порталу крізь століття...» (ГО «Навколо Нас. UA», Богуславський волонтерський штаб, Центр досліджень воєнної історії ЗСУ) кожному відвідувачу підготували брошуру-програму благодійного заходу із місцем розташуванням найрізноманітніших локацій, часом проведення лекцій та виступів відомих музикантів, співаків, бандуристів.

До місця історико-краєзнавчих розваг ти проходиш через місток під копіями прапорів, під якими в різні віки українці захищали рідну землю. А коли ж нарешті потрапляєш на острів «Казка», то забуваєш про все, адже там «оживає військова історія» як у представлених банерах, так і в розміщених на території локаціях. Можна було насолодитися грою стародавньої колісної ліри; спробувати себе в ролі майстра із виготовлення майбутнього дерев’яного старосвітського музичного інструмента; потримати в руках копію середньовічного меча та сфотографуватися із рицарем; переглянути експонати Музею історії Богуславщини та приміряти автентичні речі із приватних колекцій.

Не сумувала й дітвора адже розваг було на будь-який вік і смак: мотузкова галявина від богуславського тур-клубу «Чистий простір», пластовий лабіринт, майстер-класи, цікаві козацькі забави, а для старших — ще й стрільба зі справжнього лука по мішені.

Гамірно було й на локації «Фуд-корт», де відвідувачі смакували як солодощами, так і козацькими стравами, серед яких був наваристий військовий куліш за старовинним медвинським рецептом від Музею історії Богуславщини.

На захід завітало й багато почесних гостей як військових, так і музикантів.

До пізнього вечора линула українська пісня та звуки старосвітських кобз, бандур із імпровізованої сцени, на якій виступали й ініціативні волонтери із театральним етюдом за мотивами благодійної документальної вистави «Нормальні пацани і тут перекантуються», й ансамбль бандуристів «Вишневий цвіт» Богуславської школи мистецтв, і талановиті гості: Святослав Силенко, Тетяна Никитюк, «Шпилясті кобзарі», солістка ансамблю ЗСУ Маргарита Мелешко, всіх і не перерахувати...

Під час «Порталу крізь століття...» можна було не лише відпочити та дізнатись багато цікавого, а й задонатити кошти для підтримки військових. Також допомогти волонтерському клубу «Чаклунки», який приближує перемогу в Богуславському будинку культури, плести маскувальні сітки для бійців передових позицій, завдяки яким ми можемо працювати, відпочивати, проводити й відвідувати такі масштабні заходи.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень