Богуславська міська громада
Київська область, Обухівський район

«КОЖНЕ ВАШЕ ЗВЕРНЕННЯ ПОЧУТЕ»

Дата: 23.06.2023 15:03
Кількість переглядів: 163

Фото без опису

 

Фото без опису

 

Сьогодні в залі для засідань Богуславської міської ради відбулися загальні збори учасників ГО «Богуславське районне об’єднання інвалідів Чорнобиля», на яких були присутні міський голова Віталій Миколайович Хоменко, його перший заступник Олександр Петрович Салата, директори медичних закладів, представники відділу соціального захисту населення соціально-гуманітарного управління ВК БМР та ПП «МЕРЕЖА-АВТО».

Найперше головою організації Володимиром Михайловичем Поліщуком було порушено питання щодо забезпечення путівками на відпочинок у 2023 році, на яке присутні «чорнобильці» отримали ґрунтовну відповідь від фахівців, що 1 січня 2023 року набрав чинності Закон України «Про Державний бюджет України на 2023 рік». Відповідно до його прикінцевих положень призупинено дію деяких пунктів нормативно-правових актів на 2023 рік, зокрема тих, що стосуються санаторно-курортного лікування.

Також озвучувалась проблема із безкоштовним перевезенням. Тут очільник громади пообіцяв надати додаткову допомогу від міської ради у вигляді одноразового проїзду інвалідів Чорнобиля до столичних медзакладів.

Низка наболілих питань стосувалася забезпечення безкоштовними ліками, лікування у стаціонарних відділеннях Богуславської центральної лікарні, безкоштовного проведення обстежень та операцій. Вичерпну відповідь щодо ліків надала директор Богуславського ЦПМСД Валентина Дмитрівна Пивовар, котра в деталях розповіла про діючу програму «Доступні ліки», список яких було розширено. Також директор медустанови наголосила: «Завдячуючи міському голові, яким було підписано меморандуми зі столичними медичними закладами, у нашому місті проводитимуться виїзні прийоми пацієнтів обласними професорами, академіками, тому звертайтесь до своїх сімейних лікарів, записуйтесь, аби сформувати необхідні списки». Директор Богуславської центральної лікарні Сергій Іванович Унгурян проінформував учасників зборів про ряд безкоштовних обстежень та наголосив, в разі незрозумілих ситуацій звертатися особисто до нього.

Перед обговоренням внутрішніх питань та звітуванням голови ГО «Богуславське районне об’єднання інвалідів Чорнобиля» перед членами організації Олександр Петрович Салата проінформував присутніх «чорнобильців»: тим, хто стоїть в черзі на квартирному обліку, потрібно обов’язково поновити документи, адже в державі знову запрацювала програма щодо забезпечення житлом.

На завершення зборів Віталій Миколайович Хоменко повідомив: «За програмою вашій організації буде виділено 150 тисяч гривень, а ви спільно продумайте, як їх використати. Можливо, це буде підтримка прооперованим, онкохворим чи тим, в кого виникли непередбачувані життєві обставини. Кожне ваше звернення почуте».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень