Богуславська міська громада
Київська область, Обухівський район

ВІДБУЛАСЯ 48 СЕСІЯ БОГУСЛАВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Дата: 30.06.2023 13:15
Кількість переглядів: 185

Фото без опису

 

У ході сесії, яку 29 червня провів міський голова Віталій Миколайович Хоменко, було прийнято ряд важливих для життєдіяльності громади рішень.

Найперше було виділено матеріальну допомогу на лікування 28 жителям громади. Проголосовано за питання щодо врегулювання земельних відносин, окрім проєкту рішення «Про надання дозволу виконавчому комітету Богуславської міської ради на розробку проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для будівництва і обслуговування паркінгів та автостоянок по вул. Миколаївській».

Також депутатами було підтримано затвердження Програми відшкодування різниці в тарифах на послуги з виробництва, транспортування та постачання теплової енергії виробленої з використанням альтернативних видів палива на території Богуславської міської територіальної громади на 2023 — 2024 роки та Програми інформування громадськості щодо діяльності органів місцевого самоврядування на території Богуславської міської територіальної громади на 2023 рік, завдяки якій новини Богуславської громади транслюватимуть на радіо «Бліц-ФМ» (на хвилі — 94.4) не лише в нашій місцевості, а й у Обухівському та Білоцерківському районах.

Проголосували й за внесення змін до програм соціально-економічного та культурного розвитку Богуславської міської територіальної громади.

А от перед розглядом затвердження Програми фінансової підтримки органів виконавчої влади в Обухівському районі на 2023 — 2025 роки, яка була розроблена на основі листа-звернення від Обухівської районної державної (військової) адміністрації, в. о. начальника фінансового управління ВК БМР Валентина Миколаївна Ситяшенко повідомила про проведення аналізу та ряду консультацій щодо даного питання, зокрема із Міністерством фінансів України. Результатом проведеної роботи є те, що дане питання потребує удосконалення на законодавчому рівні. Депутати даний проєкт рішення не підтримали.

Під час засідання більшість голосів депутатів набрав проєкт рішення щодо встановлення місцевих податків і зборів на території Богуславської міської територіальної громади на 2024 рік, із якими кожен бажаючий мав можливість ознайомитися на офіційному сайті громадив розділі «Регуляторна діяльність». Перед встановленням відсоткових ставок податків та зборів було проведено аналіз ситуації в сусідніх громадах, враховано отримані пропозиції та зауваження, на підставі яких розроблявся проєкт рішення.

Проголосували обранці й за внесення змін до рішення від 23.12.2022 року № 2955 - 38 - VІІІ «Про бюджет Богуславської міської територіальної громади на 2023 рік». Схвалили проєкт договору про співробітництво територіальних громад у сфері інклюзивної освіти, аби діти з особливими освітніми потребами Медвинської громади мали можливість отримувати психолого-педагогічну допомогу та системний кваліфікований супровід від фахівців КУ «Інклюзивно-ресурсний центр» Богуславської міської ради.

З цими та іншими питаннями, прийнятими під час 48 сесії Богуславської міської ради, можна ознайомитися на офіційному вебсайті громади.

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень