Богуславська міська громада
Київська область, Обухівський район

ГЕРОЇЧНА БОРОТЬБА УКРАЇНСЬКОГО НАРОДУ ЗА ДЕРЖАВНІСТЬ ТРИВАЄ

Дата: 28.07.2023 11:36
Кількість переглядів: 286

Фото без опису

 

День Української Державності — це можливість для кожного українця згадати історію своєї країни...

Сьогодні, 28 липня, в Богуславі День Української Державності відзначили урочистим мітингом біля пам’ятного знака Героям, життя яких обірвала російсько-українська війна.

Захід, у якому взяли участь депутат Київської обласної ради Арташес Гарнікович Татоян, перший заступник міського голови Олександр Петрович Салата, секретар міської ради Владислав Геннадійович Шпак, керівники та колективи соціально-гуманітарного управління, установ і організацій, громадськість, розпочався урочистим покладанням живих квітів шани до підніжжя пам’ятного знака Героям, загиблим у російсько-українській війні.

Стук метронома посекундно відраховує хвилину безмежної скорботи за нашими загиблими земляками, стенд із іменами яких, на превеликий жаль, знову поповниться…

До присутніх звернувся перший заступник міського голови Олександр Петрович Салата, котрий згадав створення Дня державності в Україні, підкресливши, що державність нашій країні не дається просто так. Вона виборюється у ворога кров’ю й життям воїнів, перед якими ми низько схиляємо голови. Вже в наступному році українці святкуватимуть День Української Державності 15 липня, адже через календарну реформу (перехід із 1 вересня 2023 року на Новоюліанський стиль календаря) свято князя Володимира Великого в Православній церкві України та Українській греко-католицькій церкві з 2024 відзначатиметься саме цього дня.

Із вітальною промовою виступив депутат Київської обласної ради Арташес Гарнікович Татоян, котрий наголосив, що українському народу потрібно знати свою історію, аби мати майбутнє. І сьогодні український народ у відстоюванні своєї національної ідентичності — єдиний.

У вись полинули щемливі та пророчі слова пісні «Велична та могутня Україно…» у виконанні директора Богуславської школи мистецтв Оксани Мороз, сповіщаючи про завершення заходу, який провели начальник відділу культури, молоді та спорту Тетяна Куценко та молодий художник-постановник Богуславського будинку культури Таїсія Нікішина.

На жаль, героїчна боротьба нашого народу за державність триває. Збройні Сили України сьогодні демонструють таку міць і єдність, як це може бути тільки у знаковий для країни час.

Фото без опису Фото без опису

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень