Богуславська міська громада
Київська область, Обухівський район

ЕНДОПРОТЕЗУВАННЯ СУГЛОБІВ ПРОВОДЯТЬ У БОГУСЛАВСЬКІЙ ЦЕНТРАЛЬНІЙ ЛІКАРНІ

Дата: 10.08.2023 16:53
Кількість переглядів: 91

Фото без опису

 

Богуславська центральна лікарня, завдячуючи зусиллям міського голови Віталія Миколайовича Хоменка та директора медустанови Сергія Івановича Унгуряна, увійшла в мережу спроможних закладів охорони здоров’я Київської області, а її лікарі своїм професіоналізмом та працею підтверджують статус спроможності. Тож давайте ближче познайомимося із місцевими провідними лікарями.

І сьогодні мова піде про молодого, але досвідченого, лікаря ортопеда-травматолога Миколу Ігоровича Баюру, котрий в поліклініці нашого міста ось уже протягом 3-ох років проводить прийом пацієнтів амбулаторно, а людям із хронічними захворюваннями суглобів повертає рухливість без болю, виконуючи в стінах Богуславської центральної лікарні надскладні операції. Наприклад, 9 серпня було вперше проведено ендопротезування колінного суглоба з приводу деформуючого артрозу 4 стадії.

  • Останнім часом зростає величезна потреба у кількості якісно проведених оперативних втручань із приводу хронічних захворювань суглобів, — розповідає Микола Ігорович. — У нашій лікарні ми можемо проводити повний спектр оперативних втручань і маємо для цього всі технічні можливості. І сьогодні ми плідно працюємо в напрямку розвитку ортопедичної допомоги людям, а саме — ендопротезування кульшових, колінних, плечових суглобів. Операції проводимо виключно дорослим пацієнтам, адже в дітей інша специфіка лікування.

Хоча, на превеликий жаль, у нас збільшується кількість пацієнтів молодого віку, тому нашим обов’язком, окрім лікування, є ще й своєчасне попередження хвороб.

Загалом щоденно приймаємо від 20-ти пацієнтів амбулаторно плюс проводимо хірургічні втручання. Повірте, на кількість пацієнтів не впливають пори року, влітку отримуємо ще складніші випадки травмувань. Також ми займаємося доліковуванням пацієнтів, які постраждали внаслідок агресії ворога.

Чи платні операції? Так, адже фіксатори й ендопротези — комерційні. Будемо сподіватися, що після перемоги Україна виготовлятиме власні ендопротези та ортопедичні фіксатори, які дадуть змогу допомогти кожному хворому.

  • Ви — молодий лікар, проте маєте такий колосальний досвід у проведенні надскладних операцій. Хто був Вашим наставником, вчителем?

  • Закінчив я Національний медичний університет імені О. О. Богомольця. Інтернатуру проходив на базі ортопедо-травматологічного центру Київської обласної лікарні — це одна з найкращих хірургічних шкіл. Також завдячую своїм наставникам: Тарасу Михайловичу Петрику, Сергію Леонідовичу Дударю Михайлу Васильовичу Грошовському, які ділилися знаннями під час років інтернатури, із якими я тісно співпрацюю і сьогодні, аби жителі Богуславської громади отримували висококваліфіковану медичну допомогу.

На завершення нашої розмови ми щиро подякували Миколі Ігоровичу за зустріч і турботу про своїх пацієнтів, а він зробив невеличке звернення до людей: «Аби мати здорову опорно-рухову систему, потрібно при перших же тривожних симптомах звертатися на прийом до лікаря та прислухатися до його порад. Краще попередити хворобу, ніж її лікувати хірургічно».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень