Богуславська міська громада
Київська область, Обухівський район

І ГРІМ ПРОГРИМИТЬ ТРИЧІ «СЛАВА ГЕРОЯМ!»

Дата: 29.08.2023 16:27
Кількість переглядів: 69

Фото без опису

Фото без опису

 

Сьогодні, 29 серпня, в Богуславській громаді пройшли меморіальні заходи вшанування пам’яті загиблих Героїв, в яких взяли участь очільник громади, депутати обласного та місцевого рівнів, військові, представники виконавчого комітету Богуславської міської ради та соціально-гуманітарного управління, бюджетних установ, організацій, правоохоронні органи та рідні наших загиблих захисників, перед якими ми доземно схиляємо голови та висловлюємо слова вдячності за виховання справжніх патріотів, котрі, на превеликий жаль, поповнили Небесне військо Янголів.

Відкривши захід на «Алеї Слави» покладанням квітів до пам’ятного каменя та хвилиною мовчання, міський голова Віталій Миколайович Хоменко висловив словами вдячності рідним наших захисників, душевний біль яких не лікують ні дні, ні роки, ні слова… Також пригадав трагічні події 29 серпня 2014 року. Коли сотні наших захисників у соняшникових полях під Іловайськом поклали свої життя на вівтар свободи та незалежності нашої країни. 366 українських воїнів полягли там, 429 – зазнали поранень, 158 – зникли безвісти, 300 – опинилися в полоні. Тому символом Дня пам’яті захисників України стала квітка соняха. Це — символ мужності українських воїнів, символ життя України.

Поминальну панахиду за загиблими Героями Богуславської громади провів отець Степан у супроводі півчої. Квіти пам’яті й шани від очільника громади, депутата обласної ради Арташеса Гарніковича Татояна, начальника 4 відділу Обухівського РТЦК та СП Андрія Петровича Євтушенка та всіх присутніх на заході лягли до могил захисників, котрі повернулися до рідного краю «на щиті».

Після «Алеї Слави» вшанували Героїв на міському кладовищі в районі Богуславського ліцею № 2 та біля газового господарства. Живі квіти лягли й до підніжжя пам’ятного знака землякам, життя яких обірвала російсько-українська війна. На жаль, Богуславщина із перших днів війни втратила вже більше 50-ти хоробрих земляків-патріотів. І сьогодні зустріла ще одного — Кузьменка Сергія.

Пам’ять про наших воїнів є найвищою цінністю у шкалі нашої національної ідентичності. Слава Україні! Героям слава! Герої не вмирають!

Фото без опису Фото без опису

Фото без опису Фото без опису

Фото без опису Фото без опису

Фото без опису Фото без опису

Фото без опису Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень