Богуславська міська громада
Київська область, Обухівський район

БОГУСЛАВЩИНА ВТРАТИЛА ВИДАТНОГО ЗЕМЛЯКА

Дата: 13.09.2023 19:52
Кількість переглядів: 134

Фото без опису

 

10 вересня 2023 року перестало битися серце нашого видатного земляка — багаторічного тренера національної збірної України з біатлону, віце-президента Федерації біатлону України, науковця Василя Павловича КАРЛЕНКА, життя якого забрало онкологічне захворювання.

Василь Павлович народився 1 листопада 1950 року в Богуславі. Тут він закінчив міську школу № 2 і протягом свого славного спортивного життя з трепетом ставився до своєї малої Батьківщини, до свого любого Богуслава. Входив в спілку «Богуславського земляцтва» і завжди підтримував молодих талановитих спортсменів-земляків як порадою, так і настановою, не цурався свого «містечкового походження», навпаки кожного разу в інтерв’ю підкреслював, що саме такі маленькі містечка народжують «Постатей» з великої літери.

Наш земляк протягом своєї тривалої тренерської кар’єри, довжиною в ціле життя, докладав максимум зусиль до виховання цілого покоління українських спортсменів, які прославляли нашу країну далеко за її межами. В наукових колах Василь Павлович здобув не менший авторитет, оскільки був професором Київського національного університету фізичного виховання і особисто брав участь у підготовці юних студентів, які на сьогодні вже давно працюють тренерами з біатлону в різних містах України. І, як підкреслюють його колеги, неймовірний обсяг аналітичної роботи, яку проробив Василь Павлович, ще багато років буде допомагати нинішнім очільникам збірної у підготовці спортсменів до найвищих змагань.

Сумуємо з приводу втрати видатного уродженця Богуслава та висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким нашого землка — багаторічного тренера Василя Карленка.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень