A A A K K K
для людей із порушенням зору
Богуславська міська громада
Київська область, Обухівський район

61 СЕСІЯ: ЗВІТ МІСЬКОГО ГОЛОВИ ТА СТАРОСТ ГРОМАДИ, ПІДТРИМКА ЗСУ

Дата: 27.03.2024 16:00
Кількість переглядів: 34

Фото без опису

 

Сьогодні, 27 березня, відбулося засідання 61 сесії Богуславської міської ради 8 скликання, яке провів міський голова Віталій Миколайович Хоменко.

Після вшанування хвилиною мовчання загиблих у російсько-українській війні Героїв та затвердження порядку денного із внесеними головуючим доповненнями, до присутніх у залі звернулися депутати Юрій Михайлович Лелека та Микола Іванович Рузевич, котрі приїхали із передової. Захисники подякували жителям громади, міському голові та депутатам за підтримку, за виділення для їхніх бригад фінансової допомоги, яка так необхідна нашим бійцям для покращення матеріально-технічної бази, для збереження життів. Особливі слова вдячності линули для старост та жителів старостинських округів Богуславської громади, адже захисники щоразу отримують домашні смаколики, які зігрівають їх домашнім теплом, то від «Кайдашів», то із Біївець чи Дибинець…

Зі свого боку Віталій Миколайович подякував усім військовим, зокрема депутатам, котрі сьогодні захищають спокій земляків на сході країни, та підкреслив, що місцева влада робить все можливе, аби підтримувати бійців.

• Під час розгляду сесійних питань депутати насамперед проголосували за надання матеріальної допомоги на лікування 85 жителям громади.

• Розглянули депутати й питання, попередньо опрацьовані профільною комісією, щодо врегулювання земельних відносин.

• Під час сесійного засідання обранці проголосували за передачу у вигляді міжбюджетного трансферту 200 тисяч гривень для трьох військових частин, які звернулися по допомогу.

• Заслухали звіт міського голови щодо роботи Богуславської міської ради та її виконавчих органів за 2023 рік.

Віталій Миколайович, подякувавши депутатам, старостам, благодійникам та всім жителям громади за співпрацю, а захисникам — за можливість працювати на благо громади, коротко проінформував депутатів про результати річної роботи. Це — підписання меморандумів про співпрацю із провідними інститутами НАМН УКРАЇНИ, що дає жителям громади можливість обстежуватися в столичних медзакладах за направленням сімейного лікаря без черг, адже в умовах війни спеціалістам важко спланувати виїзні прийоми пацієнтів; облаштування реабілітаційного центру в приміщенні колишнього гінекологічного відділення лікарні; забезпечення генераторами та модульними котельнями громаду; оновлення спецтехніки для КП «Богуславблагоустрій» і, звичайно, турбота про дітей — придбано шкільні автобуси, облаштовано укриття в навчальних та дошкільних закладах, зроблено капітальний ремонт даху Мисайлівського дитячого садочка та харчоблоку в Богуславському ліцеї № 1, встановлено ігрові майданчики в садочках та селах громади. Також незабаром відкриється протирадіаційне укриття в приміщенні колишнього побуткомбінату. Щодо планів на 2024 рік, то очільник громади наголосив, що першочергово працюють над облаштуванням і відкриттям у Богуславі Алеї Слави Героям, адже війна «обірвала» життя вже 64 земляків, та запросив усіх присутніх взяти участь у громадських обговореннях місця для майбутньої Алеї, які відбудуться 29 березня в «Будинку культури». (Детальніше із звітом міського голови можна ознайомитися на офіційному сайті Богуславської міської ради в розділі «Звітність».

• Не виникло в депутатів запитань до старост Богуславської громади під час їхнього звітування, линули лише слова вдячності за підтримку захисників, за організацію відправок допомоги в «гарячі» точки, за допомогу продуктами харчування для Богуславської центральної лікарні.

Фото без опису

• Прийнято ряд рішень про управління майном комунальної власності Богуславської міської територіальної громади.

• Затверджено Програму влаштування Алеї Слави для вшанування пам’яті загиблих захисників України в місті Богуславі на період 2024 — 2030 роки.

• Надано згоду на безоплатне прийняття з державної у комунальну власність громади електричного скутера Jinpeng, модель ZL-9, вартістю 46 576,98 гривень, який слугуватиме для фахівців КУ «Центр надання соціальних послуг».

Загалом за 1,5 години депутатами було розглянуто 22 питання порядку денного, із якими можна ознайомитися на сайті громади.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень