Богуславська міська громада
Київська область, Обухівський район

19 ТРАВНЯ — ДЕНЬ ПАМ’ЯТІ ЖЕРТВ ПОЛІТИЧНИХ РЕПРЕСІЙ

Дата: 19.05.2024 07:24
Кількість переглядів: 48

Фото без опису

 

Це — щорічний національний пам’ятний день в Україні, який припадає на третю неділю травня і відзначається з метою вшанування пам’яті жертв політичних репресій комуністичного режиму. На жаль, кількість жертв політичних репресій в Україні досі неможливо підрахувати. Десятки тисяч людей було розстріляно, сотні тисяч — пройшли в’язниці, заслання, табори, примусове психіатричне лікування. Комуністичний режим розумів — волю до боротьби за незалежність серед українців неможливо здолати, тому і винищували масово всіх: старих, жінок, хворих, дітей... Через терор і репресії пройшли усі верстви українського населення: від наукової та творчої інтелігенції до селян.

Сьогодні окупанти, як і їх попередники, здійснюють новий геноцид української нації, адже трагедії Маріуполя, Бучі, Ірпеня та Ізюму — такі ж криваві, як і трагедії, наприклад, села Биківні, із найбільшим місцем масових поховань жертв комуністичних політичних репресій. І лише завдяки нашим Героям-захисникам вдалося зупинити терор, врятувати тисячі життів мирного населення.

Тож спільно стоїмо на сторожі нашої незалежності. Молимося за українців, життя яких «обірвав» багатовіковий ворог нашої нації, підтримуємо наших військових, котрі виборюють європейське майбутнє для незалежної України!

З повагою і вдячністю — міський голова Віталій ХОМЕНКО.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень